Ursprungsfolk

27-årig missionär ihjälskjuten av stammedlemmar

2018-11-22 05:57 #0 av: wildfire

Det är självklart tragiskt att han fick sätta livet till men varför har människor och deras religioner inte respekten att lämna ursprungsfolk ifred ? jag begriper inte vad ger dom rätten att försöka få över dom till annan tro och liv  och det här ser vi på så många håll hur man vill få ursprungsfolk  att konvertera till olika religioner just för dom anser sin vara den enda rätta.

Nä lämna stammarna ifred,låt dom leva som dom vill det är deras val där har ingen annan rätt att försöka omvända dom. Dessutom är det förbjudet för utomstående att ta kontakt med gruppen just för att man vill bevara kulturen och skydda dom mot  sjukdomar.Nu kan dom inte åtalas tack och lov just för det lagstiftade förbudet.

Respektlöst att bege sig dit så som John gjorde,varför kan man inte bara lämna dessa människor ifred och låta dom leva sina liv Ledsen

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/a2nL12/27-arig-missionar-ihjalskjuten-av-stammedlemmar


Anmäl
2018-11-22 06:34 #1 av: [NeferNefer]

Jag håller med, tragiskt att han dog men vad i hela fridens namn fick honom att inbilla sig att han hade rätten att bryta mot lagar och försöka få dem att tro på det just han tror på? Så otroligt respektlöst av honom.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-11-22 06:59 #2 av: wildfire

Det är konstigt som om folk inte har insikt och gränser för vad som är rätt och fel.

Jag blir så varm inombords när jag läser om att det finns folkslag och stammar som fortfarande lever helt utanför samhällen,att dom för sitt vidare och bara lever som dom själva vill.Blir genomvarm in i hjärtat för jag tycker det är så underbart fantastiskt gjort Hjärta


Anmäl
2018-11-23 14:41 #3 av: [NeferNefer]

Men för i hela friden ... tänk att folk tar sig rätten att kalla ställen med folk som inte tror på den kristna guden för Satans utpost? Det känns lite som att han var hjärntvättad, den här unge mannen. Fruktansvärt!

Var och en får väl tro på det den vill, men pracka det inte på andra. Speciellt inte när de redan tydligt har visat att de inte vill ha med det att göra! (en pil genom bibeln skulle jag i alla fall ha tagit som ett bestämt "nej tack"). 

https://www.expressen.se/nyheter/sista-orden-fran-den-dodade-missionaren/

"– Herre, är detta Satans sista utpost, där ingen hört talas om eller haft en chans att höra din röst? skriver han bland annat."

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-11-23 15:24 #4 av: [NeferNefer]

Därmed inte sagt att jag tycker att han får skylla sig själv, men det känns ju som att han inte hade mycket sunt förnuft i skallen ...

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-11-23 17:35 #5 av: wildfire

GråterJag finner bara sorg och fördömande och jag håller just nu på att sätta mig in i den här stammen Hjärta


Anmäl
2018-11-23 17:42 #6 av: [NeferNefer]

Ja, så mycket ont som har gjorts i kristendomens och Jesus namn ... GråterFolk tar sig rätten att använda en bok för att rättfärdiga de mest fruktansvärda handlingar.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-11-24 05:27 #7 av: wildfire

Det var knappast så här Jesus hade tänkt sig och man uttrycker sig inte så som John gjorde han med så många fler ur den religionen.Jag var ju med i kyrkan i min ungdom och fortfarande försöker en del få mig tillbaka.Det var så längesedan en så där 33 år sedan och än idag kallas jag så vackert för avfälling Skrattarsött va Skrattar

Jag blir ofta anklagad för att fördöma kristendom men det är inte deras val av tro jag fördömer men jag fördömer fördömandet  och jag kan omöjligt hålla tyst så som med såna här insändare då hugger jag direkt.

https://www.dt.se/artikel/insandare/insandare-vi-kristna-maste-protestera-mot-det-ockulta-halloweenfirandet

Då går jag igång och måste protestera vilket inte faller i god jord men vad bryr jag mig om det,lät dom bli att döma alla andra  och sköter sitt så höll jag käft men så länge dom gör så då får dom mothugg så länge jag lever.

https://www.dt.se/artikel/insandare/replik-vi-haxor-och-shamaner-maste-protestera-mot-kristendomens-fordomande

Det är så irriterande,bibeln säger döm inte så ska ni inte bli dömda men ändå dömer dom ut alla andra som inte följer kyrkans riktlinjer Kämpar


Anmäl
2018-11-24 05:46 #8 av: wildfire

Det här förvånar mig inte tvärtom så lär dom inte bli lämnade ifred av turister Ledsen

https://www.expressen.se/nyheter/oro-over-okad-stamturism-efter-brutala-mordet/


Anmäl
2018-11-24 07:39 #9 av: Magi-cat

Ledsen

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2018-11-24 07:54 #10 av: [NeferNefer]

Gråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.