Naturens Läkande Kraft

Wild food

2017-06-30 17:00 #0 av: NeferNefer

Jag läste en artikel om Dan Uhrbom och känner att det här är något för mig! Kanske för er också? 

Hans hemsida, mycket innehållsrik! https://danuhrbom.wordpress.com/

Dan Uhrbom är en av sveriges mest kunniga människor på vilda ätbara växter och ekologisk odling. Han bor idag i Molkom i Värmland och det arrangeras ibland kurser/workshops i bl.a. ekologisk odling, vildaväxtvandringar, återfå sin kraft-meditation, hälsa, raw food och överlevnadstekniker. Dans intresse för rå veganmat och hälsa tog sin början redan 1966, och han har sedan dess utvecklats från maskiningenjör till livsingenjör. Hans stora intresse är att få fler att se världen ur ett större helhetsperspektiv – då han ser att allting påverkar allting och att det andliga finns i precis allt. Andlighet som direkt påverkas av den egna tanken och av varje ord som sägs.

Här kan ni köpa hans kompendium om wild food.

http://jupiternewage.se/join%20up/b%C3%B6cker.html

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-06-30 18:03 #1 av: [Vandrar med Wolf]

Det där var verkligen lockande och intressant,nåt för mig också så det där ska jag kika närmare på.Tack för tips Nefer Tummen upp

Anmäl
2017-06-30 19:04 #2 av: Magi-cat

Låter väldigt intressant, ska läsa sedan! Tummen upp

Anmäl
2018-04-05 15:30 #3 av: NeferNefer

Våren närmar sig. Snart blir det grönt i skog och mark när örter, träd, buskar och blommor växer ... så jag tänkte påminna om den här tråden och om Moder Naturs gåvor. HjärtaKom bara ihåg att tacka för gåvorna när ni plockar dem Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-04-05 15:34 #4 av: Magi-cat

Kastar mina blickar på nässel"odlingen", men ännu har de inte kommit upp. Glad

Anmäl
2018-04-05 15:38 #5 av: NeferNefer

Hihi, jag har också "odlingar" av nässlor på ett par ställen. Ska kanske göra något med dem det här året. Soppa, kanske. Maskrosorna, sen då! Jag har alltid fantiserat om att göra maskrosvin. Det låter så bohemiskt, så hippieaktigt, så romantiskt! KärMen till vilken nytta skulle jag göra det? Ingen av oss dricker alkohol ... 

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-04-05 15:41 #6 av: Magi-cat

Jag gjorde maskrosvin förr i tiden. SkrattarBara för att prova. Det blir inte särskilt starkt, som lättöl kanske.

Nu har jag läst om maskrosrötter som ska vara så otroligt nyttiga, så dem ska jag ta vara på i år. Undrar vilket sätt som är bäst?

Anmäl
2018-04-05 15:48 #7 av: NeferNefer

Oj, är det sant? Det var intressant ... för maskrosor har vi gott om. Jag tycker att de är så vackra. De är som små solar! Fast grannarna är ju inte lika imponerade, förstås.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-04-05 15:52 #8 av: Magi-cat

Folk brukar i allmänhet inte uppskatta den utan försöka fördriva denna livskraftiga, livsbejakande gula vackra blomma. Av någon anledning. BlommaGlad

Nu hittar jag inte länken, den var så bra och specifik om just rötterna, men här är en annan:

http://www.xn--lkerter-5wa8n.se/lakeorter-a-o/maskros

Anmäl
2018-04-05 15:53 #9 av: NeferNefer

Tack KramasSka kolla den sen!

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-04-07 02:15 #10 av: NiklasTyreso

Jag dricker mina vilda grönsaker i form av hälsofrämjande dekokter på vilda växter, olika varje dag i veckan.

Mest använder jag nässlor, björkblad, älggräs, kardborreblad, lindblommor, honungsört, hagtorn och rölleka.
Allt plockat och torkat själv.

Anmäl
2018-04-07 10:47 #11 av: NeferNefer

Tummen uppMycket bra, NiklasTyreso!

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-04-07 11:25 #12 av: Magi-cat

#10 Hur förfar du med hagtorn och hur använder du det? Vilka doser etc?

Anmäl
2018-04-11 12:38 #13 av: Magi-cat

Ska äta de första nässlorna idag, och några strån gräslök! Lipar

Anmäl
2018-04-11 12:39 #14 av: NeferNefer

Mums! Lipar

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-04-19 10:43 #15 av: Magi-cat

Nu kommer de vilda godsakerna i rask takt! Nässlorna, men framför allt kirskål - jättegod smaksättare och  mycket användbar till det mesta. Hälsosam!

file:///C:/Users/Margaretha/Downloads/kirskal.pdf

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.