Kraftdjuren

Att underhålla sitt kraftdjur

2017-05-23 11:11 #0 av: [NeferNefer]

Följande text är ett utdrag ur "Sejd 4.0. En introduktion till shamanismen" av Jörgen I. Eriksson, utgiven på Norrshamans förlag.

"Många vuxna tappar bort sina skyddsandar och i vår kultur går säkert de flesta omkring utan sådana. En skyddsande vill nämligen bli underhållen för att stanna hos 'sin' människa. Det handlar om ett energiutbyte. Människorna 'matar' skyddsandarna med energi och det kan ske stillsamt genom att man helt enkelt mediterar på sitt kraftdjur, att man ljudligt sjunger skyddsandens sång (den har alltid en sådan!) eller att man mer fysiskt 'matar' kraftdjuret genom att dansa det. Där kan man tala om en fritt koreograferad dans där man låter kraftdjuret ta plats i ens kropp och röra sig på ett sätt som intuitivt känns rätt. Skyddsanden får kropp och gestalt samtidigt som människan förankrar sig i det osynliga, i den icke-ordinära verkligheten." (sidan 8)

Hur underhåller ni era kraftdjur?

Jag tänker på mina, talar med dem, dansar dem ibland. Det har blivit dåligt med trummandet på senare år, tyvärr, men trumman är där den är och jag kan alltid ta upp den och trumma när det behövs, och då kommer mina kraftdjur till min hjälp.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-05-23 15:21 #1 av: [NeferNefer]

För övrigt kan jag berätta att min trumma fyller tio år i år TårtaPartajar

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-06-16 01:09 #2 av: [NeferNefer]

Jag fick en present från en god vän med posten igår. Det var en liten kristall, formad till ett djur. Den här vännen är inte shamanskt lagd alls, eller ens andligt lagd, men hen tänkte på mig när hen såg kristallen och köpte den genast.

Det här djuret är en av mina andehjälpare, närmare bestämt den som hjälper mig med bot. Vi har fler kopplingar, men jag kanske återkommer om det längre fram i en annan tråd. Djuret har i alla fall varit ovanligt mycket nära mig den senaste tiden, och ville tydligen manifestera sig fysiskt för mig i form av en liten kristall som jag kan bära på mig och använda vid bot.

Tänk så fint allt hänger ihop, och vad finurliga de är. Hjärta

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-06-17 04:25 #3 av: [Vandrar med Wolf]

Djuren är fantastiska både i fysisk och andlig form och visst är det så att vi behöver underhålla för annars tappas kontakten efter en tid.Samma med våra guider,underhåll och låta dom vara med i hela vår vardag då upprättas en enormt fin kommunikation med både kraftdjur och andliga guider.

Vad fint gjort av din vän Nefer Hjärta

Anmäl
2017-08-23 18:13 #4 av: [NeferNefer]

Idag har jag trummat och talat med mina hjälpare Kär

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2019-08-24 00:53 #5 av: JagVetVägen

Jag är ny på sajten!
Ser att inlägget är sen 2017, men ack så intressant,
och dessutom ständigt aktuellt.
Tackar från hela mitt hjärta, för här var riktigt värdefull info till mig ❤️🙏🏼

Anmäl
2019-08-29 14:36 #6 av: Mandra

Och som vanligt är jag motvals. Läste det där i början på 90-talet och trodde på det - givetvis, eftersom jag var nybörjare då.
Men efter hand har jag upptäckt att detta inte behövs. De får kraft av sig självt när man smarbetar med dem. Något annat behövs inte.
Har aldrig "underhållit" några av mina kraftdjur eller andra hjälpandar på det sätt som beskrivs. Och inte tusan har jag tappat bort någon!!! ALDRIG!


Anmäl
2019-08-31 17:41 #7 av: wildfire

#6 Och som vanligt är jag motvals

Då är vi två som är motvalls och det brukar vi två vara jäkligt bra på Mandra  Gapskrattar

Nä men vad jag tror Nefer menar här är inte just ordet att underhålla sitt kraftdjur  utan behålla gemenskapen precis som vi gör med oss fysiska att behåller vi inte den så rinner den  ut i sanden men vi tappar inte bort varandra däremot glesas kontakten ut.

Andra sidan är som oss dom behöver bekräftelse att dom finns och får dom inte det så drar dom sig undan precis som vi gör.

Vi är helt lika i alla avseenden  oavsett vi är andliga eller fysiska Glad


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.