Shamanism

Shamanism

2016-12-18 18:23 #0 av: jonasandersson123

Hej! 

Jag har ett flertal frågor angående shamanismen och behöver hjälp med dem. Skulle någon kunna hjälpa mig med shamanismens syn på gud, människan, kvinnan, och samhället?. Hittar inte alls mycket information på internet. 

Tack på förhand

Anmäl
2016-12-18 21:31 #1 av: NeferNefer

Det finns inte en enhetlig "shamanism", så det är nog därför du inte hittar några svar. Och "gud" ... det kan bli knepigt. Shamanismen är nämligen så oerhört mycket äldre än några uppdiktade monoteistiska religioner med en manlig gud i centrum. Dessutom har ju samhällen utvecklats och försvunnit många gånger om under de många tusentals år som shamanismen har existerat så dina frågor måste helt enkelt omformuleras. Vad är det du vill komma fram till med dina frågor, varför frågar du? Det kanske blir lättare om du berättar det.

Och allra lättast om du skaffar några av de böcker som nämns i trådarna här, eller läser trådarna, och skaffar en viss grundkunskap om shamanism innan du funderar vidare.

Lycka till Blomma

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.