Övrigt

Vegan

2015-07-21 20:11 #0 av: Emmyjane

Kan man vara vegan å Shaman/druid?

Anmäl
2015-07-22 06:07 #1 av: Kayenta

Det kan man absolut vara, jag har en bekant hon är dock inte vegan däremot är hon vegetarian.

Det finns både veganer,vegetarianer samt köttätare inom den shamanska filosofin så även inom druidism kan jag tänka mig.Är inte insatt i just druidism så jag vet väldigt lite om dom.

Nu finns ju mycket inom shamansk kultur som använder djurhudar som till exelpel trumman,fjädrar,ben och mycket mycket mera men där kan  man finna alternativ.

Nu kom du in på en intressant tanke måste jag säga som fick mig att fundera lite Cool

Tänker på trumman som är ett viktigt redskap för shamanen,kanske nån här inne vet om det finns trummor som görs i andra material (rent av helt veganska)än just djurhudar,är inte insatt alls men kanske nån är och vad man då kan använda sig av istället för att uppnå ett bra trumljud.

Skallra kan du göra av det mesta vilket innebär att den skulle kunna vara helt vegansk.

Intressant för nu fick du mig att fundera i banorna vilka alternativ man som vegan skulle kunna använda sig av inom shamanism.Att vara vegan och shaman är ju inga problem men just när det kommer till olika redskap och alternativ så hoppas jag vi har nån här inne med goda tips och tankar om just den saken Glad


Anmäl
2015-07-22 13:10 #2 av: Tjeja

Det finns ju gott om olika fejkskinn i plast så det är egentligen rent sakligt inte ett problem. Men vill man ha naturmaterial helt och hållet så vet jag inte på rak arm. Men nog borde det finnas tex tyger som bommull, bambu och viskos som skulle kunna fungera som trummskin??

Sedan kan man ju även fundera på om instrumentet just måste vara en trumma av spänt tyg. Eller om andra klanger än bara trummljud kan fungera också?
Finns ju massor med enklare naturliga slaginstrument som borde fungera rent praktiskt tänker jag.. olika rör o pinnar av trä tex som går att få dova takter med också.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-07-22 13:37 #3 av: Emmyjane

Jag har en syntetisk trumma, vad menad med syntetisk är den helt djur fri?

Anmäl
2015-07-22 14:10 #4 av: Tjeja

Syntet betyder konstgjort material, vanligtvis av plast.

Tja om hela trumman är syntetisk eller om det bara är membranet kanske? 

Syntetisk innebär ju att det inte är biologiskt material i så då ska det inte vara växter heller.. och tja.. då vet jag inte om det påverkar det andliga liksom.

Mest tror jag att det beror på din egen övertygelse. Andevärlden svarar mer på ditt hjärtas tro än på vad du har för redskap när du utövar din tro.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-07-22 17:45 #5 av: Emmyjane

Tack för svar

Anmäl
2015-07-24 07:50 #6 av: Magi-cat

Kan man som vegan inte använda fjädrar om fågeln har tappat fjädern och den hittas på marken?

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.