Andliga frågor

Balans i energier

2015-05-15 15:46 #0 av: [Sol69]

Sitter och tänker på att vi hela tiden sänder ut energier till allt och alla... Det är ju så att så länge som vi befinner oss i vår boning i detta liv så strålar själen ut energier runt oss..

När vi mår dåligt så strålar vi ut negativ energi och vi behöver mera energi för att må bra. Vi kan få energi genom att gå ut i naturen och ta den direkt ifrån moder jord och universum. Eller så kan vi sitta eller ligga hemma och njuta av musik eller något annat som får oss att slappna av och komma i ett meditativt tillstånd som gör att vi laddar oss själva.

Men många gånger så märker man att andra personer i ens omgivning. Kan vara en kollega eller vän.. eller någon du möter på din väg i livet.. Utstrålar eller nästa kräver din energi för att de mår så dåligt. Är som att de genom sina ord och sitt kroppsspråk suger ur dig all energi du har och att de då visar sig genom att du själv inte har nog med energi åt dig själv.. Det är som om de är som en omättlig svamp och suger ut det du har och när du är mättad så försöker de ändå att ta lite till..

Det finns ju många sätt att inte bli utsugen av dessa negativa svampar som finns överallt runt oss.. Ett sätt är ju att undvika allt vad kontakt med dem att göra.. Men det är ju inte alltid lätt.. För det kan vi vara en kontakt du måste ha för att det är en arbetskollega eller person som står dig nära Som du helt enkelt av någon anledning inte kan undvika även om du vill det.. 

Ett sätt att undvika att bli utsugen är väl att bygga upp ett skydd runt sig så att det rinner av en direkt så att det inte bekommer än. Ett annat sätt kan ju vara att ta hjälp av stenar och kristaller och rensa sig så att det inte påverkar en så mycket. Man kan ju finna stöd i det och känna att det underlättar att stå emot dessa energier då. Även om du gör det mesta arbetet själv..

Men det bästa är ju att bara ha energier i ens närhet så att det blir ett givande och tagande.. i balans.. Då är det ju inte så att det alltid kan vara ett givande och tagande i varje möte. Men om du får ena gången så ger du andra och det är balans i relationen så att du inte bränner ut dig själv i ditt givande,, Då har du en sund relation till era energier tillsammans.. och kan ha ett flöde som gynnar alla..

För ofta är det ju sa att det ger ringar på vattnet.. att en positiv känsla smittar av sig och ger mera positiva känslor hos andra. Det är jätte svårt att möta en glad och munter person med en sur min.. Det blir smittsamt åt det positiva hållet.. Vissa personen har en utstrålning att man blir glad av att vara i dennes närhet.. och den känslan tror jag att många kan ha.. Hjärta

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2015-05-15 16:02 #1 av: [Våren]

Visst är det så!Glad

Anmäl
2015-05-15 16:33 #2 av: [Heike]

Visst är det så säger jag som Våren Blomma

Huvva en del kan norpa energi både medvetet och omedvetet men en sak som en medlem skrev på en dold sajt att möta såna personer med ett leende kan ta udden av väldigt mycket.

Har praktiserat det där lite sen hon skrev det och ta mig tusan så fungerar det riktigt bra,kanske inte i alla lägen men många gånger kan ett varmt vänligt leende vara ett suveränt verktyg mot en energitjuv för då kommer dom av sig och kan istället få ny egen energi bara av det vänliga leendet Cool

Tack för kloka tankar Blomma


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.