Kraftdjuren

Totemdjur

2014-11-09 09:32 #0 av: Ghosthunter

Detta med totemdjur eller kraftdjur är nåt som jag funderar på. Jag vet vad själva fenomenet är och jag har själv mött kraftdjur i trummresor. Men vad är ett kraftdjur egentligen? Är det en själ av ett djur som levt på jorden eller är det ett typ ett annat namn på skyddsänglar?Glad

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2014-11-09 09:52 #1 av: Cahira

Totemdjur och kraftdjur är skilda saker. :)

Totemdjur är oftast sammanknippat till en hel klan, typ turtle clan. Kraftdjur är något varje enskild individ har. Det kan vara flera, det kan vara en. Det kan skifta i livet på vad du behöver eller vara samma djur hela livet. Det är mer som guider än skyddsänglar. Det är också ett djur som ger dig enorm kraft när du fått en relation med djuret. 

Sjukt svårt att förklara när man är jättetrött, förhoppningsvis kan någon ge ett bätttre svar. Generad

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-11-09 09:53 #2 av: [Sol69]

Nu är väl inte jag den som är bäst lämpad att förklara den biten.. SkrattarMen för mig är ett kraftdjur med dig för att du ska få stöd av djuret och den ger av de egenskaper som den har som är speciella för just det djuret.. Har du en uggla med dig så hjälper den dig att bli klarsynt och se detaljerna i situationen och har du en räv med dig så stödjer den dig med att se lösningarna på problemet. Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-11-09 10:32 #3 av: Ghosthunter

Tack! Jag har tydligen ett helt zoo med mig, för att jag har mött en massa olika kraftdjurSkrattarOkay.....mer som en guide då. Men varför djur? Det kunde väl lika gärna vara en hop olika människor?

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl
2014-11-09 10:46 #4 av: [Sol69]

Ghosthunter du har även guider med dig för att stödja dig i din utveckling. Så du har både djur och även människor som vandrar vid din sida och de har nog ett samarbete med varandra för att du ska må så bra som möjligt i kropp och själ. Balansen är ju en viktig del av utvecklingen och en del av livplanen för att du ska klara av att hantera alla lärdomar som kommer till dig. Men ibland kan man undra om man va bra plakat och katig på andra sidan när man gjorde upp sin livsplan. 

När jag ändå är i farten ska jag passa på att även välkomna dig in till oss på sajten Vinkar

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-11-09 10:47 #5 av: [Vandringen Med Wolf]

Du har fått bra och kloka svar och varför djur kan man undra,skulle vilja säga att det handlar om att lära även från djur inte bara människan utan det finns en sån bred visdom och där har vi väldigt mycket att lära från djuren.

En del av kraftdjuren har vart inkarnerad andra inte så det där är väldigt olika hur dom i sin tur har sina uppgifter.

Men visst är det underbart med dessa kraftdjur Cool

Anmäl
2014-11-09 10:59 #6 av: Ghosthunter

Ja, helt klart och jag gillar ju verkligen djur och tänk om dom kunde tala som oss människor......dom har säkert mycket klokt att säga. Djur gör ju aldrig fel av sin natur, det är alltid vi människor som gör fel.....något att tänka på nästa gång som man tycker att hunden eller katten gör nåt tokigt!!

Yes, härligt med dessa kraftdjur. Jag ska börja göra mera trummresor/trummeditationer i framtiden.....ska köpa en skiva med trummslag!!Glad

Spl69 - Tack, men jag är väl mest här tillfälligt....kanske bli mer om jag fördjupar mig i shamanism....hahaSkrattar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.