Allmänt

Blodmåne

2014-04-15 11:24 #0 av: siddelina

Sprang på ett begrepp som jag inte hört innan. Blodmåne som innebär total månförmörkelse. Nu är jag nyfiken. Vad säger shamanismen/druidismen om just blodmåne?

Nån som vet?

Anmäl
2014-04-15 11:42 #1 av: Zamizen

intressant Tummen upp

Anmäl
2014-04-15 16:53 #2 av: Twinflamewolf

Kul ämne du tar upp,nu vet jag inget om Druidismen men inom Shamanska områden beror det mycket på vart i världen,vilket folk,vilken stam och kultur.

Som med allt hedniskt har vi samma strävan men vi utför våra ritualer och ceremonier lite olika beroende på var i världen vi befinner oss.

Men blodmånen är väldigt effektiv för exempelvis svart magi och nu menar jag inte ond magi utan snarare det mer fördolda,lugna och tysta där man använder sig mer av mörker i en ritual eller en ceremoni.

Svart magi dom orden låter grym men när jag använder den formen av magi använder jag den i goda syften inte att sända ont i andras väg på något vis.Här handlar det om att använda sig av mörker för att ge plats för ljuset.Ett enkelt exempel av många är bannlysande magi där man hindrar ont att komma i både sin egen väg och i andras.Om nån sänder negativa energier i vår väg kan vi med svart magi bannlysa dessa så dom inte når fram till oss men vi får aldrig någonsin sända tillbaka det till avsändaren utan det ska ut i universum där ljusvarelser tar hand om och förvandlar det till renaste ljus men vi kan exempelvis stoppa olika negativa attacker som kanske riktats mot oss.

Genom att månen blir helt mörk så blir ju också allt tyst och lugnt omkring och där handlar det om harmoni och man använder sig helt enkelt av mörker för att skapa lugn,harmoni och sen när den ceremonin eller ritualen är i sitt slutskede sänder man allt ljus och hopp,helande,värme och kärlek och där behövs mörker för att kunna skapa en balans mellan mörker och ljus.

Det finns många olika månar och här kommer en lista på dom vilka både häxor och shamaner samt andra hedningar använder sig av i olika syften med magi.

Jan-Vargmåne 
Feb-Ismåne
Mars-Stormmåne
April-Harmåne
Maj-Älvmåne
Juni-Mjödmåne 
Juli-Örtmåne 
Aug-Kornmåne
Sept-Vinmåne
Okt-Blodmåne
Nov-Snömåne
Dec-Ekmåne.

Det här är ju väldigt enkelt förklarat och Blodmånen används till så mycket mer än så och är underbar att jobba med när man behöver det fördolda och lugna för att skapa olika former av balans både för sig och andra Glad


Anmäl
2014-04-15 19:46 #3 av: [Sol69]

Tack för intressant information TW

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-04-16 19:50 #4 av: [Mellma]

Ja det här var verkligen intressant att få veta! Tack för det .

Anmäl
2014-04-16 22:25 #5 av: Tolv12

Här kan ni se hur månförmörkelsen över Nordamerika såg ut natten mellan måndag-tisdag.

http://new.livestream.com/GriffithObservatoryTV/LunarEclipse

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.