Keltiskt

31 Oktober så snart Samhain-Kelitska nyåret

2013-09-08 21:30 #0 av: [Sol69]

Lite information om Samhain. 

Vilket betyder slutet på sommaren och det mörka vinter halvåret börjar på denna Sabbat och ses oftast som keltiska nyåret.


Samhain firas den 31 oktober , men vissa traditioner föredrar 1 november. Det är en av de två "Spirit -nätter " varje år , den andra är Beltane . Det är en magisk tid när det är lättar att kommunicera med förfäder och bortgångna nära och kära. Det är en tid att studera de mörka mysterier och hedra den mörka Mor och Dark Fader.

Firades i keltiska länder genom att lämna mat erbjudanden på altare och trösklar för " vandrande döda” Många för fortfarande den traditionen vidare . Ljus tändes och på vänster sida i ett fönster för att vägleda förfäder och kära andar hemma . Extra stolar sattes vid bordet och runt härden för osynliga gäster.

Äpplen begravdes längs vägkanter och stigar för andar som gått vilse. Rovor blev urholkade och ristade att likna skyddande andar , för detta var en natt av magi. Reser efter mörker inte rekommenderades inte då den onde kunde vara ute. Människor klädde sig i vitt som spöken, bar förklädnader gjorda av halm eller klädd som det motsatta könet för att lura Naturandar .

Detta var den tid som nötkreatur och annan boskap slaktades för att äta under de följande vintermånaderna . Grödor som fortfarande växte i området på Samhain och lämnade som erbjudanden till Naturandar.

Eldar byggdes som förr kallades ben - bränder , för efter festandet , så kastades benen i elden som offer för att få friska boskap nästa år och sen kastades stenar som var märkta med folks namn in i elden som de sen hämtade på morgonen . Bålen tänds också från byn bål för att säkerställa enhetlighet och askan spreds över de skördade fälten för att skydda och välsigna jorden .


Men det kanske finns någon annan medlem som är mera insatt i den Keltiska traditionen och kan berätta mera om denFunderarFör detta är bara lite av det jag har läst om Samhain.Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-10-24 22:15 #1 av: [Sol69]

Putt

Snart firas det för fullt hos kelterna Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.