Keltiskt

Fornfolkets kunskap

2008-10-24 20:50 #0 av: maximiljana

http://www.bowestling.se/index.htm

 

Spännande forskning.Ta en minut och läs.Dessa stenar finns över hela världen

Anmäl
2008-10-24 21:05 #1 av: BiGavia

Oja, men förstår vi deras budskap,  kan vi stilla vårt sinne så mye?

Anmäl
2008-10-24 21:43 #2 av: maximiljana

Jo men BiGavia.Om du kikar runt på sidan så ser du att det används för bl.a Navigation Kommunikation,Gränsdragning,Orientering,Jakt.

Klicka på Varför. Australiens urinnevånares sånglines kommer av detta system.Här är vi hemligheterna på spåren.Bevisen för dig själv får du om du använder slagrutan.

Kom igen nu BD.Ut och testa i de smålänska skogarna!

Anmäl
2008-10-24 23:02 #3 av: BiGavia

Hm,, okej slagruta...jag återkommer!

 

Anmäl
2008-10-25 00:50 #4 av: neina

"F: Hur kunde forntidens folk lyfta dessa enorma block?
S: Man behärskade konsten att minska på gravitationen. Antagligen med hjälp av ljudvågor eller tankekraft jfr. med  levitation."

Finns det inte någon rimligare förklaring?? Stonehenge och Pyramiderna tycks i alla fall inte ha byggts med levitation, och stenarnas placering i dessa magnifika verk är inte mindre precis än stenblockens. 

Men detta ställer jag mig särskilt tveksam till:

"En kontinuitet av stenuppläggning har skett under flera tusen år. Vartefter landet höjde sig, efter inlandsisens tryck, byggdes nya system av block utefter de nya kusterna."

Jag har mycket svårt att tro att ett bruk att placera stora stenblock på specifika vis (närmare bestämt, enligt sidan, sex olika bestämda vis), skulle överleva oförändrat i årtusenden. Det är högst osannolikt att någon tradition alls pågår oförändrad under så lång tid - särskilt om det är något så arbetskrävande. 

Det är mycket möjligt att slagrutor ger särskilda utslag vid dessa stenar, men i min mening får det nog bero på andra saker, än att människor placerat stenarna för att åstadkomma en viss effekt. 

Vad säger ni?

Anmäl
2008-10-25 12:43 #5 av: maximiljana

http://www.catshaman.com/19kult.htm

Här kan man gå in och läsa mer om dessa stenar.Lite mer rumsrent kanske.

Grejen var den att slagruteutslag likt ett linjesystem går att finna mellan dessa stenar.Dock ej på andra stenbumlingar som finns i naturen utan just de som tycks vara uppallade och uppfyller kriterierna för sk uppallade stenar.

De flesta kan lära sig använda slagrutan liksom de flesta kan lära sig sjunga.Men alla blir inte musiker Dock sjungs det och spelas  det ofta hos allmänheten.

Där menar jag att slagrutan är ett ypperligt instrument att påvisa egendomligheter bland våra fornminnen som tyder på en tanke bakom konstruktionerna.En tanke utöver kulthandlingar.

Dock får vi säkert veta av följande inlägg att slagrutan är av 0 och intet värde då dess funktion ej påvisats vetenskapligt.

Nu skall jag rida ut i solskenet och leta dessa stenar.Dokumentera,mäta om linjerna finns för att utesluta inlandsisens avlämnande.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.