Läkekonst

fick detta sänt till mig av en vän och vill dela

2009-11-17 22:14 #0 av: lightseeker

FÖREBYGGANDE AV H1N1

Dr. Vinay Goyal är en läkare med många titlar (MBBS,DRM,DNB, Specialist i inre medicin) och 20 års yrkeserfarenhet. Han har på engelska givit följande råd om förebyggande av H1N1, och jag tycker att de är så vettiga och enkla att jag översatt dem till svenska och sänder dem vidare till sådana jag känner.

De enda vägarna för viruset att ta sig in i din kropp är genom näsan och svalget.

Vid en global epidemi som denna är det nästan helt omöjligt att undvika bli smittad av H1N1 viruset trots alla förebyggande åtgärder.

Men att bli smittad av influensan är ett mindre problem än virusets spridning i kroppen - och det kan man motarbeta.

Fastän du ännu är frisk och inte har några symptom av H1N1 infektion kan du motarbeta spridningen och utvecklingen av sekundära infektioner (följdsjukdomar) genom några enkla åtgärder, som inte tillräckligt belysts i officiella uttalanden och medier.

Du kan vidta dessa enkla åtgärder själv i stället för att tänka på hur du skaffar dig ett lager av N95 och Tamiflu mediciner.


1. Tvätta händerna ofta (detta har påpekats i officiell kommunikation)


2. "Händerna-bort-från ansiktet." Motstå alla frestelser att beröra någon del av ansiktet (utom när du äter eller badar)


3. Gurgla två gånger om dagen med varmt saltat vatten (använd Listerin eller annat antiseptiskt munvatten om du inte litar på salt). Det tar 2-3 dagar för H1N1-virus i svalget/näshålan att föröka sig så mycket att det uppstår karakteristiska symptom. Enkelt gurglande med saltat vatten har samma effekt på en frisk person som Tamiflu har på en infekterad person. Underskatta inte denna enkla, billiga och effektivt förebyggande metod.


4. I likhet med det föregående kan du rengöra även näsborrar/näshålan åtminstone en gång om dagen med varmt saltat vatten.

Inte alla klarar av att använda en antiseptisk näs-spray eller en skölj-skål (NÄS-SKÖLJARE), men att snyta ur näsan ordentligt och putsa näsborrar/näshåla med en bomullstuss, t ex Topz doppad i saltvatten är en mycket effektiv metod att minska virusinfektioner i näsan.


5. Drick varma drycker (te, kaffe, saft etc.) så ofta du kan. Att dricka varma vätskor har samma effekt som gurglande, men flyttar viruset i motsatt riktning. De sköljer ner de virus som annars skulle föröka sig - ner från svalget till magen. I magen kan de inte överleva, föröka sig eller göra någon skada.


6. Förbättra din naturliga immunitet med föda som är rik på C-vitamin.

Om du tar C-vitamin tabletter, se till att de också innehåller zink för att förbättra upptagningen av vitaminerna.

Jag föreslår att du informerar dina vänner och de du bryr dig om.
Ifall mottagaren beaktar vad som står här kanske det hjälper någon att ÖVERLEVA till följd av dessa enkla åtgärder.

Rainer

Rainer Nyberg, Professor em.

Vesterviksv. 162, FIN-65280 Vasa, Finland
E-mail: NRNyberg@abo.fi

 

Anmäl
2009-11-17 22:15 #1 av: lightseeker

detta kanske också kan vara ett litet alternativ inför andra infektioner i framtiden.

Anmäl
2009-11-18 00:25 #2 av: Ganna

Fast undvik Listerine och liknande antibakteriella kemikalieblandningar - använder man dem spär man på problemet med multiresistenta bakterier.

~*~ Trolldom och Nordisk folkmagi  www.tunridacraft.com - Min djupt sovande blogg ~*~

Anmäl
2009-11-18 11:07 #3 av: lightseeker

bra att du säger det Ganna, räcker med salt-vatten alltså.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.