Andliga Frågor

Tunnelseende

2015-03-08 12:48 #0 av: [Sol69]

Tror att vi många gånger går i samma gamla spår och att vi lätt får tunnelseende.. Vi ser bara den vägen vi vandrar på och vi kan ha svårt att vidga våra vyer. Vi kan bli trångsynta och ha svårt att se andra sidor av saken. För vi begränsar oss i själen och det kan vara svårt att lätta på det invanda tankemönstret.

Men det är ju faktiskt så att när vi lyssnar på andra och deras syn på livet och universum. Det är ju då vi kan få nya insikter och vidga våra egna tankebanor och komma fram till nya insikter.

Vi har ju faktiskt olika synvinkel på allt.. Ta bara det med tidigare liv. Det har vi alla olika åsikter och tankar om.. En del tror att vi lever flera liv medans andra tror att vi bara lever ett lív och att själen dör när vi begravs..

Eller hur vi ser på högre makter och vad vi väljer att kalla det som påverkar oss. En del säger att det är gud och en del säger att det inte alls finns någon som styr över oss..

Men det är ju faktiskt när vi lyssnar och tar in det andra berättar för oss om sina tankar och känslor när det gäller andra saker som vi vidgar våra vyer och kanske hittar en ny infallsvinkel för våra egna tankar.. Som vi sen kan göra till våra egna tankar..

Tror att det är så många gånger att vi tror att vi är öppna för andras tankar och synsätt men att vi ändå spärrar oss och inte alltid vill ta in det som andra tänker. För det kanske inte alls ligger nära våra tankebanor.

Fast det skulle kunna vara så att om du tog in det som de berättade kanske du hittar ett mellanting som passar dig och dina tankebanor och leder dig framåt och hittar en annan väg att vandra på som har ett bredare synfält..

Så tänk på att även om du inte har samma åsikt eller tankar som alla andra så kan det ändå vara så att andra har en tanke som kan leda till nya insikter hos dig själv och ta dig framåt..

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2015-03-08 14:26 #1 av: NeferNefer

Så sant Blomma

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2015-03-08 17:12 #2 av: [Bettanbop]

Tunnelseende . . . . eller skygglappar på. Det kan man se hos många inom olika områden, inte bara det andliga. Även jag tar på skygglapparna ibland. 

Oftast så tänker vi inte på det utan måste påminnas att se på saken ur den andres synvinkel och försöka förstå hur denne tänker och försöka acceptera det. Det betyder inte att du måste ändra din egen åsikt.

Som Sol säger så är det ju när vi lyssnar och sätter oss in i hur den andre tänker som vi kan få nya infallsvinklar på livet. Även om vi inte håller med eller lär oss något av den andre så utvecklas vi i oss själva . . . bara av att lyssna. Toppen, det är ju det vi vill, utvecklas. 

Jag tycker det är toppen att vi tycker och ser olika på saker och ting, men vi måste försöka vara öppna för vad andra tycker och inte gå runt i den där tunneln eller med skygglapparna. För det är i den där tunneln som vi ryker ihop i maktkamp om vem som har rätt eller inte. 

Alla vill vi ju ha lugn och ro. Alla vill vi ju må så bra vi kan och hjälpa andra må så bra de kan. Hur ska vi kunna det om vi inte kan hålla sams och inte strida om vem som har rätt och vem som inte har rätt? 

Sol... du är så bra på att få oss att börja tänka och fundera på hur saker och ting ligger till egentligen. TACKBallongAnmäl
2015-03-09 12:14 #3 av: vinden är min mor

Oftast när jag hör något som inte stämmer med hur jag tänker mej saker och ting så slår jag det i från mej ibland till och med ett skratt men ändå är det just den avvikande tanken jag går och funderar på några timmar senare och rätt var det är så förstår man precis hur den andra tänkte.

Jag var på ett föredrag i helgen med en häxa.

Tänkte att det är en form av shamanism så det kan ju bli kul!

Men vad den underbara sokråka berättade gjorde mej både lite chockad och fnissig

Känner att det verkligen inte är min väg att vandra.

Men vem har jag funderat kring hela fm?!

Solkråka verkar ju dödsskön!

Men samla mensblodet i en kopp och smörja sina attiraljer med känns ändå liiiite äckligt.


SolMörker är bara brist på ljusSol

Anmäl
2015-03-09 16:31 #4 av: [Bettanbop]

VA! samla mensblod i en kopp och sedan smörja in sig i detYraroch vad skulle det vara bra för???FunderarAnmäl
2015-03-10 07:21 #5 av: vinden är min mor

Ursäkta ibland använder jag ett ålderdomligt språk.

Hon smörjer sina häxverktyg med sitt mensblod.

 En kråkvinge,  kråkben, kristaller och jag antar även hennes kittel.

Hon vattnade även sina krukväxter med det.

Hon sa att det var en stark kraft i det, inget jag skulle få för mig att göra men våra förfäder har ju faktiskt också ansett att det var stor kraft i blodet när de blotade och smörjde offergropar med blod.

Överhuvud taget tycker jag det är alldeles för mycket magi och riter man måste komma i håg och tro på som ska ge en det man vill ha.

Jag är väldigt nöjd och tacksam för alla underbara gåvor jag fått och vill nog mera ge moder jord och livet tillbaka av det de skänkt mej.

Men jag tycker om att träffa annorlunda människor som gör något vettigt med sina liv och inte bara följer strömmen.


SolMörker är bara brist på ljusSol

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.