Allmänt

Att se sig själv genom andras ögon

2015-02-26 18:17 #0 av: [Sol69]

Skulle många gånger vara bra. För det är inte lätt att se sig själv på ett objektivt sätt.. Man agerar instinktiv efter sitt eget synsätt och tänker inte hur andra uppfattar det när man gör som man gör..

Man möter personer som många gånger inte tänker på hur man uppfattas av andra. Det kan vara både inom privatlivet. på jobbet eller genom internet.  Det man sänder ut energimässigt påverkar inte bara en själv utan det påverkar alla runt omkring,,

Ta en arbetsgrupp som har en stressig situation och man mår dåligt för att man inte hinner att andas mellan varven. Det blir då lätt så att alla börjat att leta fel hos varandra och ser det som inte är bra och glömmer bort det som faktiskt är bra.. Man blir en del av en negativ spiral av energier. Sen uppfattas man som gnällig och klagande. När man istället kan utstråla positiv energi som ger lust till att stödja varandra främjar samarbete,, 

Ta vi sen det vi utstrålar när vi skriver i trådar på nätet.. Hur uppfattas en annan person dig när denne sitter och läser vad du skriver på nätet.. Uppfattar den dig om du vill blir uppfattad som person?  Skriver du på ett sånt sätt att du uppfattas som att du är arg eller som att du tror att du vet bäst. Eller är det så att du uppfattas som en ödmjuk person som faktiskt kan lyssna in vad andra tycker och tänker även om du inte delar dennes åsikt och tankar om allt.

Allt vi gör registreras av andras ögon och det påverkar alla som Som ringar på vattnet. Ta bara den här sajten.. När vi alla skriver på den så  sänder vi ut olika energier genom det vi skriver och det uppfattas olika av dem som kommer in till sajten och läser om det vi skriver. 

Så många gånger kan det vara bra att reflektera över det man förmedlar genom sina ord och sitt agerande. Om jag hade läst detta hur hade jag uppfattat det,, Finns det något bättre ord som förklarar det jag menar.. Eller kan jag göra på ett annat sätt så att de andra verkligen förstår vad jag menar.. 

Många gånger kan vi reagera fel på andra personer, för att vi uppfattar deras energier fel. De är inte medvetna om vilka signaler de sänder ut. Utan de tror att de förmedlar en sak, Men uppfattas på ett helt annat sätt än vad de vill uppfattas som.. 

Ta bara en sak som att vi har alla olika uppfattning om vad ordet andlighet innebär och vad du lägger in i det.. För en del så är det dravel och de tror inte alls på det och de går hårt på sin linje om att det inte existerar något på andra sidan.  Sen finns det de som är djupt religiösa och tror på gud och på Jesus som har väldigt svårt att se att andra inte kan tro som dem. Sen finns det om har en egen andlig syn på livet i olika varianter efter vår egen uppfattning om det andliga.  

Men det viktiga måste ju vara att framföra sina tankar och sina åsikter om det man tro på på ett sånt sätt att andra inte uppfattar dig på helt fel sätt. Utan de uppfattar dig som du vill att de ska uppfatta dig..

Nu undrar jag om ni har några tankar och funderingar om hur man ska göra för att uppfattas på det sättet man vill bli uppfattad i privatlivet. på jobbet eller på internet..

För den energin man strålar ut till andra kommer ju tillbaka på ena eller andra sättet till en själv...

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2015-02-26 19:16 #1 av: [Bettanbop]

Bra artikel Solèn Skrattar

Förstår vad du försöker säga och håller med dig. Vi är ju känsliga och mottagliga för varandras energier, var sig vi känner varandra eller ej. 

Skriver vi en text och försöker få den att låta positiv men har en känsla av oro och irritation av att den nog inte kommer bli mottagen på ett bra sätt, så är det de energierna som sätter sig i texten.

Kan ju vara lika åt andra hållet också. Om jag är på dåligt humör eller lite irriterad av en anledning,, och läser jag då någons artikel så är det lätt hänt att jag uppfattar den fel, just för att jag mår som jag gör.

Jag förstår hur du menar, och jag tror det är därför alla konflikter uppstår i trådar hit och dit. Vi avger och uppfattar fel i energin och glömmer känna efter hur man har det i sin egen energi innan man reagerar och svarar. Anmäl
2015-02-27 17:21 #2 av: [Wolf.]3

Tack för en fantastiskt bra artikel Sol Cooloch jag kan bara instämma i det du skriver för det är så lätt att man miss riktar energi när man skriver och sen publicerar oavsett det är medvetet eller inte så kan det räcka med en tanke antingen åt det positiva eller negativa hållet så snappar mottagaren upp.

Sen är vi ju också väldigt begränsade med text,åjovars smileys men även dom kan missuppfattas av en mottagare.

Vi missar kroppsspråk,vi missar tonfall,personens blick osv så visst tusan är det  lätt att det kan bli fel fast kanske inte avsikten var just sådan och det här har man ju mött genom årens lopp både med sig själv och från andra.

Men man får nog säga ändå att i fokus är rumsrent i jämförelse med andra,har sett på flashback och körs i  kapernaum som det kan gå till där,tvi vale säger jag bara men här på i fokus tycker jag att moderatorer gör sitt jobb galant medan på fb eller flashback verkar dom fullständigt skita skita i många gånger och flashback där tycks dom njuta av detta eviga hetsande och raljerande en del för sig med och det på det mest fula sätt gentemot andra som i sin tur sitter och mår illa för all den skit dom får ta.

Nu var det flera år sedan jag ens läste där men tvi vale vad gör moderatorerna kan man undra,rullar tummarna och jäser eller när folk blir så illa behandlade många gånger.Vet skäms på er där inneArgför det är tragiskt att se Ledsendet är ett riktigt otäckt forum på många håll och går inte att jämföra med i fokus där värdar och medisar verkligen tar ansvar för sajterna och så ska det ju se ut,visst undantag finns alltid men i det stora hela tycker jag det fungerar toppenbra och då har jag värdat och vart medis på flera andliga öppna forum samt även i helt dolda.

Jag tror vi alla missuppfattas ibland och i stridens hetta skriver man rakt av vad man tänker och tycker och även om avsikten inte är illa menad kan mottagaren uppfatta oss så,ett enkelt sätt jag erfarit många gånger som kan vara bra och det är att helt sonika ställa frågan förstår jag dig rätt nu,är du lack på mig eller nåt sånt så kan man få det ur världen så att säga.

Visst det är inte alltid man praktiserar den biten men jag har sett att många missförstånd kan redas ut bara genom att vara rak med sitt och fråga hur menar du nu.

Sen är det ju så vi är alla människor med olika bakgrund och olika känslor,vi känner sällan den andre bakom tangentbordet och ibland lackar vi till eller så blir vi tacksamma och glada så att vi sen möter konflikt och irritation med så otroligt många olika människor som samlas på en och samma plats är egentligen inte konstigt alls om man tänker efter.

Men vi möter ju dom som vi trivs med också och liksom landar i dom grupperna där vi känner samhörighet med andra.Jag har mött så otroligt många fantastiska både i dolda och öppna och måste  säga dom är betydligt  fler än dom det kan uppstå konflikt med.

Sen är vi olika IRL också och det här kan vara ett dilemma via text har jag fått erfara många gånger,jag är rakt på sak,jag säger vad jag tycker och det både i text och IRL men skillnaden blir ju att i texten ser man inte mitt kroppsspråk man hör inte mitt tonfall och där kan jag uppfattas på ett helt annat sätt än min avsikt och inga smileysar hjälper till där inte.

Inte lätt att kommunicera via nätet alla gånger och det här är så vanligt som det bara kan bli och är nåt som är väldigt svårt att komma ifrån.

Härligt du tar upp det här Solen för vi behöver alla tänka och reflektera över hur uttrycker vi oss,kan jag skriva på annat sätt än att gå på som en ångvält? både ja och nej det helt beroende på hur en diskussion fortlöper  för ibland kan trådar gå riktigt varma och då tappar man lätt det fokuset och låter sig dras med i stundens hetta och det är både på ont och gott 

Se ska vi inte glömma att även IRL kan diskussioner hetta till och även där sker både missförstånd och irritation många hånger.

Vi kommer nog aldrig ifrån den biten utan vi är alla olika med olika tycken och åsikter  var än vi befinner oss eller möter andra i våran väg så uppstår diskussioner både på ont och gott  Glad

Anmäl
2016-03-10 16:17 #3 av: zeretki

Tack för en väldigt intressant text. Jag fick en hel del att fundera på. :)

Anmäl
2016-03-30 12:41 #4 av: Alwyn

Det här är något jag kämpar med hela tiden. Att bli förstådd och inte missuppfattad i det man vill kommunicera är inte alltid lätt. Jag tycker det är svårt i både riktiga livet och på nätet! Jag gör mitt bästa och försöker att tänka efter när jag skriver på nätet, om hur jag uttrycker mig kan missuppfattas, men lyckas inte alltid ändå. Samtidigt som jag tycker alla har ansvar för hur de bemöter folk, anser jag att folk ansvarar gör sina egna känslor och reaktioner.

Att undkomma att bli sårad av vad andra gör är ett mål jag har. Även att observera utan att dömma. Det kommer att kräva oerhört mycket arbete med mig själv, både andlig och personlig utveckling.

Anmäl
2016-03-30 15:23 #5 av: Loris M

#4 På nätet tycker jag att det kan bli svårt eftersom vi inte kan använda kroppsspråket, vilket är ju en väldigt stor del av vår kommunikation. Därför använder jag ofta smajlisar samt läser alltid mina inlägg en extra gång innan jag publicerar. Glad

Det här med att observera utan att döma (tänker nu främst IRL) tror jag nog de flesta av oss har mer eller mindre svårt för. Vi är ju ändå de personer vi är och våra liv är präglade av våra upplevelser och värderingar. Möter vi något/någon som bryter mot våra normer och värderingar så är det inte alltid lätt att bara vara förstående och accepterande. Jag strävar efter det, men hur väl jag lyckas är en annan fråga. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-03-30 20:18 #6 av: Alwyn

#5 absolut, visst är det svårt... Praktiskt taget omöjligt om man inte kommit så långt i sitt andliga arbete att man har nått en högre förståelse av världen och banden mellan oss alla samt rett ut alla sina "issues" som uppkommit genom tidigare erfarenheter... Jag är övertygad om att man, genom att rikta sin uppmärksamhet mot dessa issues och gå till botten med dem, kan kasta/bearbera bort sin karma. Blockeringar som gör bilden grumlig kan lösas upp. Utan karma kan man se saker för vad de är, ofärgat av tidigare erfarenheter. Vill förstärka att detta är vad jag tror/upplever.

Anmäl