Andliga Frågor

Leva i nuet

2014-09-18 10:11 #0 av: [Sol69]

Livet Är som en berg och dalbana det går upp och det går ned. Vi har alla skrivit en livsplan på andra sidan med lärdomar vi ska uppleva i detta liv för att kunna utvecklas både som personer men även andligt och själsligt...

Men det är inte alltid lätt att vandra på denna jord och veta att man går på rätt väg. Ibland så kan det var stora hinder på vägen som man inte vet hur man ska ta sig över. För man ser inte klart.

Då kan det vara så att man behöver släppa taget om allt för stunden och bara njuta av att vara i nuet och uppskatta det man har här och nu.. och inte reflektera över det som har varit eller det som komma skall.. Utan helt enkelt fokusera på det som är gott som man har i sitt liv just i detta ögonblick.

När man stannar upp och känner in det som är bra och positivt i livet och släpper alla tag om allt som är jobbigt och bara är med själen i nuet. Då är det oftast mycket lättare att få insikter om vad man behöver göra för att lösa ett problem än om man går och grubblar på det och glömmer av att uppskatta det som man har här och nu..

För även om man är i en jobbig och tuff dalgång så om man stannar till och reflekterar och inte fortsätter att klättra uppåt ser man oftast det kan har som ger en styrka och stöd på vägen.. 

För min del är det ett hem och en familj. Ett fast jobb och en trygg inkomst och vänner som jag kan prata med och få stöd i.. Det finns säkert mycket mera om jag skulle sätta mig ned och rannsaka mig själv. 

Men jag tror att det viktiga är att man stannar upp och njuter av det man har här och nu och inte bara ska klättra uppåt. Utan verkligen ser det kan har och det man fått i livet som är gått..

Varje upplevelse har en lärdom i sig och i slutändan blir du stärkt av allt du upplever i livet och du vidgar dina vyer och ser livet på ett helt annat sätt.. Men stanna upp och njuta av det som du har framför sig i nuet och glöm inte bort det som är gott i livet. För det är det som bär dig framåt när det är jobbigt och du får kämpa för att klättra uppåt..

Så göm inte att uppskatta det du har här och nu framför dig..

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-09-18 11:21 #1 av: [Walk In Beauty]

Kloka ord Sol69 och det finns massor att uppskatta samtidigt som även det motiga är nyttigt för att vi ska stärkas i anden.

Leva i nuet är skitsvårt men med träning går allt.Tack för en kanon artikel för det här är så nyttigt för oss alla att tänka på Cool

Anmäl
2014-09-18 13:09 #2 av: [Sol69]

Tack Vännen Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-09-23 17:23 #3 av: [Mellma]

Så sant sagt Sol. Glad 

Det är väldigt viktigt att försöka leva i nuet emellanåt, helst hela tiden. Men det är så lätt att irra iväg sig och oroa sig för framtiden, eller ångra en massa som man gjort, eller inte gjort tidigare i det förflutna.

Ja, det är verkligen viktigt att leva här och nu. Koloka ord!! Blomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.