Andliga Frågor

Den egna viljan och valfriheten

2014-07-21 22:36 #0 av: [Sol69]

Kan inte låta bli att tänka på att det är så lätt att styra andra människor som man står nära av välmening. Många talar om för dig vad det är som är bäst för dig. Vad du ska tänka och göra i en viss situation.

Men det är ju faktiskt så att om du försöker att påverka den andres vägval i livet så kan det ju vara så att denne person kanske går och funderar på och undrar vad som hade hänt om denna hade gjort så eller så och inte hade lyssnat.

Vist kan det vara så att man är orolig för någon som man bryr sig om och man vill att den ska ha det bra. Men det är ju ändå så att vi måste lära oss av våra egna misstag och att vi inte kan överbeskydda och styra dem vi bryr oss om. 

Men det är ju faktiskt så att vi ibland står inför ett vägskäl och att vi själva måste få avgöra vad som är bäst för oss och vi kanske inte alltid känner att vi vill välja den trygga vägen för att andra tycker att man inte ska chansa. För att den är för farlig eller för att det finns någon form av risk att du blir sårad.

Men det är ju så att i slutändan är det ju ändå personen själv i fråga som måste leva med det beslut den tagit och den ska inte behöva tänka att tänk om jag inte hade lyssnat på den personen och den manat mig till att inte göra så.

Det kan ju faktiskt vara så att du har en dröm om att göra något, som dina föräldrar kanske inte tycker är det rätta valet av yrke för att det inte ingår i deras bild av vad de förväntat sig att sitt barn ska göra i livet.

Men det måste ju ändå i slutändan vara individen själv som väljer vad som är rätt för en själv och vad som är fel. Men att man istället kan välja att stödja personen i det valet den gör i livet och finnas som stöd på dennes villkor istället. 

Det finns lägen som man blir tvungen att välja mellan pest eller kolera. Men i alla lägen har vi i alla fall ett val och om man har fått lov att välja själv så känns det i alla fall lite lättare än om man inte fick lov att välja för att någon annan talar om vad som är rätt för en.

Ibland så kanske det är så att man inte alls har lust att välja utan man kan hitta en kompromiss och se vart det utvecklar sig. För ibland kan tiden vidga ens egen vyer och valet av väg helt plötsligt blir klarare om ingen annan kommer in och talar om för en vad man ska göra. 

Men vilket val du än gör i livet så består den ju ändå lärdomar som kantar din väg och det leder dig framåt som du måste få friheten att välja själv.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-07-22 01:44 #1 av: [Wolf.]2

Härliga tankar och en underbar artikel,tyvärr låter nog många sig styras och då kan det istället bli helt fel för endast vi själva vet vilken väg som är rätt för just oss att gå.Visst det kan vara av välmening men då gäller det att vara stark,målmedveten och våga ta sina egna kliv inte andras.

Underbar artikel som jag tror många behöver läsa och stanna upp,reflektera och känna att dom själva får välja den väg som för dom känns rätt.Tack Sol,kanonbra läsning och oj så viktigt Hjärta

Anmäl
2014-07-23 18:05 #2 av: [Ztevo]

Och jättefin bild!

Anmäl
2014-07-23 19:49 #3 av: [Sol69]

Tack Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-07-23 20:24 #4 av: NeferNefer

Mycket bra! Ingen annan person kan nånsin säga vilken väg som är rätt för någon Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2014-07-23 20:51 #5 av: [Sol69]

Jo men det är ju tyvärr så många gånger att du får kämpa för att du ska få din vilja fram och gå din egen väg, För att andra av omtanke är rädda för att du ska bli sårad eller fara illa på något sätt. Så att det istället för stöd blir en kamp om vem som har rätt.. Att du får gå emot deras vilja för att följa din väg. I värsta fall så kan det ju vara så illa att de inte alls lyssnar på dig och ni blir osams. För att du väljer det som känns rätt för dig själv.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-07-24 08:33 #6 av: NeferNefer

Precis så är det.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2014-07-24 12:33 #7 av: [Bettanbop]

Du är så bra Solan SolAnmäl
2014-07-25 09:57 #8 av: [Sol69]

Tack Bettan Glad

För att må bra själv måste kan ju få välja sin egen väg..

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-07-25 22:07 #9 av: ALPHIRA

Mycket bra artikel, Sol.

När jag själv ser tillbaka på mitt eget liv så ser jag på min ungdom när jag nästan bara gjorde det som jag ville, bara ville göra. Ingen tanke bakom om detta nu skulle vara bra för mig på något sätt. Det jag gjorde var dumt på olika vis och konsekvenserna var efter det.

Jag fick leva ganska länge innan jag lärde mig genom misstag hur man ska bete sig.

Är tacksam för livet att ha fått leva loppet, har fått lära mig. Fast det har varit smärtsamt.

Idag tänker jag oftast innan jag bestämmer mig att göra något, tänker på hur det påverkar den ena och den andra omständighet. -Fast ibland glömmer jag det!Skämtar

Men har lärt också att man behöver inte skuldsätta sig själv. Glad (Och inte andra före den delen heller.)

Anmäl
2014-07-26 07:51 #10 av: [Wolf.]2

Kloka ord Alphira Cool

Å det är ju så sant att av misstagen lär vi oss,växer oss starkare av både med och motgångar.Håller med dig fullt att man inte ska skuldsätta sig eller andra för hur det är måste man leva sitt liv det kan ingen annan göra åt sig.

Visst råd är en sak sen om man lyssnar till dom är ju en annan Skämtar

Anmäl
2014-07-26 09:40 #11 av: [Sol69]

Ni är alla mycket kloka.. Cool Mycket visdom finns på sajten Skrattar

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-07-26 11:11 #12 av: NeferNefer

Jag håller med, det finns mycket visdom på sajten Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl