Andliga Frågor

I andlighetens namn

2014-06-30 18:16 #0 av: [Sol69]

Tänker på alla dessa grupper som påstår sig att vara andliga och veta den rätt vägen för att man ska må bra...

Men om du inte väljer att följa gruppens tankar och värderingar kan du bli både utfryst och väldigt illa behandlad.

Det finns de gruppen som du måste skänka en viss summa av din inkomst till och du ska rätta dig efter deras regler och normer. Du får inte välja vad vem du vill leva med och gud nåde dig om du inte gifter dig med den personen om de tycker är bra för dig.

Du får inte heller inte välja dina egna vänner och bekanta utanför gruppen och ditt val av yrke bestämmer inte du själv utan det bestämmer gruppen eller någon form av ledare..

Skulle det vara så att du inte vill vara med i den gemenskapen längre så är du inte lika mycket värd som människa länge och du kanske inte ens får lov att träffa din familj och dina vänner. Utan du blir utfryst helt från gemenskapen.

Men hur kan man ha tvinga andra att tro lika som en själv och anse att den andra personen som inte tror lika inte är lika mycket värd. För att den har helt andra åsikter och värderingar.

Borde det inte vara så att alla oavsett åsikt skulle ha ett lika värde och vara välkomna i gemenskapen och inte bli utsatta för hot och terror för att de inte tycker lika som andra eller för att de väljer att gå sin egen väg i livet.

Det finns personer som har lämnat gruppen av en eller annan anledning i många år som får står ut med den ena efter den andra elakheten bara för att den inte följer gruppens vilja och tankar.. 

Kan inte låta bli att tänka på att de som vågar bryta sig ur en sån gemenskap måste ha en otroligt stark viljekraft och beslutsamhet som är värd att beundra.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-07-01 07:07 #1 av: Twinflamewolf

Tack Sol för en underbar artikel Cool

Det här är så oerhört viktigt att föra fram för det finns människor som far jäkligt illa inom olika religioner däribland Jehovas Vittnen och Livets Ord med flera.Man fullständigt hjärntvättar dessa människor och på så vis har dom snart ingen som helst egen frihet.

Det är så innerligt sjukt och dessutom ha mage att kalla dom som inte följer deras "lag" för djävulens barn och hota,döma,skrämma med ord som död om du inte gör som vi säger då kommer Herren din Gud att straffa dig så passa dig väldigt noga annars hamnar du på varmare breddgrader Helvetet med andra ord.

Att dra nytta av svaga människor som söker trygghet och ro genom såna ord är ett bland det lägsta man kan ägna sig åt.Hur fasen tänker dom egentligen,vill dom skapa rädsla,är det viljan att skrämma upp?det måste det ju vara eftersom det fortsätter i all oändlighet genom århundraden.

Är så innerligt trött på dessa sjuka sekter där man tror sig sitta med egen makt men kallar den för GudsLedsen

Dessa stackare som blir avfällingar som dom kallar dom har fått stå ut med så mycket skit,dom förföljs dom hånas och som du skriver fryses ut om dom stöter på nån ur sekten på stan eller byn.

Håller med om att avhoppare gör det innerligt starkt som vågar lämna dessa sekter eftersom dom ser hur sjukt beteende det är.

Ingen kan någonsin avgöra vad en annan människa ska följa för det finns inom oss vilken väg som är rätt.Sen kan man både spotta och håna,hota med ord men i slutändan där samlas vi alla på andra sidan oavsett vilken väg vi tog.

Bra du tog upp det här för man önskar sånt kunde få ett slut i all den tid så många människor far illa i dessa sektgrupper och sen kalla det för Jesu ord vet skäms på er som missbrukar hans namn Ledsen


Anmäl
2014-07-01 09:15 #2 av: Zeffe

Jag tycker också att det är bra att du tar upp det här Sol. 

Det har alltid funnits och kommer alltid att finnas suspekta grupper där ledarna som alltid är väldigt karismatiska har förmågan att locka till sig människor som befinner sig i svårigheter eller har dålig självkänsla. Dessa ledare får näring av att ha ett stort följe och får stå i centrum där de kan utöva makt över andra människor. Jag törs nästan säga att det är uteslutande narcissistiska personer som också ofta är sociopater som blir dessa ledare. 

Jag har kommit i kontakt och försökt blivit värvad av två av dem. Den ena var Guds barn (senare Familjen) som ville ha in mig i sin gemenskap. Det var mitten på 1970-talet och jag hade precis fått körkort. Jag har alltid varit sökande redan sedan barnsben och har varit öppen och nyfiken. Nåväl, det blev inte mycket av mitt deltagande så jag kände redan då obehagliga energier träffade dem bara ett par gånger. Det var väl för tur det, då det har visat sig att de är riktigt otrevliga.

Den andra sekten var Scientologikyrkan som jag träffade 1978 i Malmö första gången. Där har jag varit på test, audition mm och enligt den utvärderingen var jag i stort behov av rening som endast kunde utföras av dem. Hos dem går man igenom olika steg /kurser för att nå själsfriden Galen. Jag behöver säkert inte nämna att det kostar skjortan och lite till att bli renad av scientologerna. Självklart blev jag aldrig medlem och aldrig heller fick de några slantar. Tyvärr gav jag dem min adress och de lyckades förfölja mig med än det ena och än det andra under 5 års tid och de verkar ha hur stort tålamod som helst. Jag behövde inte på det stadiet vara med om något obehagligt, utan det var mest tjat om att gå med. Det var Ron L Hubbard som i USA startade denna rörelse och han var om jag inte missminner mig en science fiction författare från början och det här blev väl hans nästa steg. Den "kyrkan" är idag ganska mäktig i USA med många kändisar i sitt stall. Fattar inte hur många korkade skådisar det finns Gapskrattar.

Något jag också har funderat på är varför de allra flesta extrema sekter kommer från just USA ??? Jag har min egen teori, men den passar sig inte att skriva här och nu, för då kommer CIA och knackar på min dörr SkämtarGapskrattar

Till sist får man väl bara konstatera att alla dessa sekter inte har något som helst med religion att göra, utan de använder bara det som en fasad.

/Uffe

Anmäl
2014-07-01 17:40 #3 av: [Sol69]

Man ser ju att de missbrukar andligheten och ger alla andra som är godhjärtade dåligt ryckte.. Tycker det är så fel när andra blir lidande på grund av vad de tror eller inte tror på.

Det kan förfölja och jävlas med en person evigheter bara för att de inte tänker lika som dem. Jag har själv aldrig varit med i någon sådan grupp. men jag har sett andra förändras när de har anslutit sig till såna grupper.. och jag har sätt när andra partnern fått lida för att den inte är god nog som den är för att den inte tänker lika. Men att den i själva verket har en mycket sundare uppfattning och beter dig mera rätt..

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-07-04 21:23 #4 av: [Mellma]

Mycket bra skrivet Sol! Jag har själv fått erfara att det är en stor skillnad på att vara andlig och religiös. Det är två helt skilda saker.

Precis som att alla mediala är inte heller andliga av sig, tyvärr.. Är precis samma sak där med.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.