Andliga Frågor

Rädslor kan skapa hinder

2014-05-25 10:29 #0 av: [Sol69]

Rädslor från det förflutna och i nuet.. Kan sätta hinder i vägen för oss själva i våra andliga utveckling.. De kan hindra oss själva från att utvecklas till de individer som vi är ämnade att bli.. Men hur gör man för att släppa alla hinder som rädslan har skapats inom en själv...

Om du har under din uppväxt fått höra att det är för svårt för dig eller det där klarar du inte. Då är det ju lätt att man inom sig tänker att detta klarar jag inte eller rent ut sagt inte vågar satsa på det som man innerst inne skulle vilja göra. Man får ett negativt tankemönster som inte är lätt att bryta. För man har alltid hört att man inte är tillräckligt bra på något...

Sen kan det ju även vara så att man har genom livet upplevt det ena efter det ena bakslaget och man får en känsla av att vad man än gör så blir det bara fel och inget som du gör blir rätt..

Men det är nog ofta så att vi matar in en negativ tankebild om att det inte kommer att gå bra. Man söker ett jobb och man tar för givet att man inte kommer att få det för att man inte är duktig nog för att få det jobbet. Men när du då sitter och skriver på din ansökan då har du ju undermedvetet tanken på att du inte är duktig nog för att få det jobbet. Så Även om du försöker att skriva i positiv ord. Finns det ju en underton av jag är inte duktig nog för att klara detta.. 

Jag tror att man måste bryta det invanda tankemönstret och inse att man är duktig och värd att få det jobbet. Eller vad det än är som man önskar sig i livet.. 

För det är bara du själv som kan vända på den negativa spiralen i ditt liv och bygga upp dig själv och din självkänsla som påverkas av rädslor av att misslyckas. Genom att arbeta med dig själv och ditt värde..

Nu har jag ju fördelen att ha nära vänner, som jag kan prata om mina känslor med och som har stöttat mig genom livet. Som har vågat tala om för mig att du är värd mera än vad du tror och du behöver inte finna dig i den situation som du är i nu. Så jag har lyckats att bryta det negativa tankemönstret av rädslor som allt jag upplevt i livet har skapat. 

Ibland kan det vara svårt att prata med någon som står en nära och be om råd eller få en objektiv syn på situationen. Men oftast finns det någon person som man känner lite förtroende för som man kan be om ett råd eller två.

För jag tror att det kan vara bra att se sig själv genom andras ögon.. För oftast så så är man så invand i en situation att man bara går i de gamla fotspåren och bara ser rakt fram. När om man verkligen lyssnar till en annan person kan vidga sina vyer och se det ur ett helt annat perspektiv.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-05-25 11:58 #1 av: Twinflamewolf

Alla tiders skrivet Sol,kanon artikel Cool

Vi kan vi vill och mer där till men tyvärr finns alltid dom som vill hindra vår framfart med att ta för oss av livet.En del av egen rädsla som kanske en förälder,andra i rent avund för dom själva inte skulle våga.

Egentligen finns inget att vara rädd för och det är oftast rädslan själv som människan är rädd för,en produkt av vår egen hjärnas skapande som sen blir till blockeringar helt i onödan.

Nä ta för oss av det vi vill då först kan vi leva ut oss själva och må bra och så länge man inte orsakar andra någon form av illamående för så är det bara att ta för sig och våga ta stegen ut.

Jag kan, jag vill har alltid vart mitt motto.
Anmäl
2014-05-25 12:04 #2 av: [Sol69]

Tack TW Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-05-27 02:29 #3 av: Cahira

Jättebra artikel!

Mina låsningar släppte när jag började se livet som ett spel. För att bli bättre måste man "levla upp" (träna) på skillen (kunskapen/egenskapen) och samla experience points (erfarenhet). Och ju mer erfarenhet man samlar desto högre levlar man = desto bättre blir man. Tummen upp

Så helt enkelt, vill man bli bättre - träna på det! Och om man ser det som att man samlar erfarenhet för att "levla" så är det lättare att hålla motivationen än att bara vandra ut i det okända och inte veta hur det blir, känna sig dålig och ge upp. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-05-27 08:11 #4 av: [Sol69]

Tack Cahira GladDet v ar en jättebra tanke du hade. Övning ger ju färdighet sägs det Skrattar

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-05-28 07:40 #5 av: Cahira

#4 Ja och det är så himla sant! Det är svårt att minnas när man känner sig dålig men om man ser det som "all erfarenhet är bra erfarenhet och vägen till framgång" så känns det så mycket bättre! 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2014-05-28 09:04 #6 av: [Sol69]

Jo du kan vända på alla bittra erfarenheter och se att de har gett dig en bra erfarenhet även om själva händelsen inte är bra. För du har ju lärt dig något känslomässigt som är positivt av det. Om du har blivit illa behandlad av någon så vet du hur det känns att bli behandlas så och du skulle aldrig behandla någon annan så och du uppskattar dem som behandlar dig rätt extra mycket. Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.