Andliga Frågor

Tänk på ditt eget välmående först

2014-04-22 12:54 #0 av: [Sol69]

Det är inte egoistiskt att prioritera sig själv och sitt eget mående och vad man själv vill före vad andra tycker och tänker...

För om du tvingar dig själv att göra saker du inte vill, för att andra vill det. Så gör du ju saker som känns fel för dig själv. Då kanske det innebära att du inom dig känner dig låst och instängd i den situation som du befinner dig i.


Det gäller att följa sitt hjärta och känna efter vad som känns rätt och riktigt för dig. I ditt liv och i den situationen du är i just nu. Om du då låter andra bestämma över dig. Då blir det bara massor med krav som du känner att du måste tvinga dig till att göra för andras skull..


Vi har ju alla en fri vilja som vi med all rätt får lov att följa och vi har inga skyldigheter emot andra som går före vårt eget välbefinnande. Utan det är ju så att allt vi gör måste ju kännas rätt för oss själv.


Sen är det ju så att om du tänker på dig själv och gör det som känns rätt för dig. Så är det ju så att i slutändan så betyder det ju att även de som är runt dig blir påverkade av att du mår bra.


Men det betyder ju inte att du för den delen slutar att bry dig om andra. Utan när du mår bra med dig själv och trivs med ditt liv och har ett inre välmående och balans i dig själv. Så har du ju mera energi och kraft till att hjälpa andra runt om dig. 


När du gör något för en annan person så ska det ju kännas rätt att göra det. för annars blir det ju bara en tung och jobbig uppgift att utföra. Men gör du det med glädje så är det ju lättare. Då du själv vill göra det.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-04-22 14:30 #1 av: Twinflamewolf

Suverän artikel Sol och så sant som det bara kan bli för man måste ju följa sitt eget inre annars blir det ju totalt fel och inte låta sig begränsas av andra.

Tycker inte alls det är egoistiskt för hur det är finns sånt som får oss att må bra och då ska man ju följa den känslan men tyvärr möter vi då och då en del hinder där andra vill begränsa oss från att göra vissa saker.

Det är ju så mycket som följer med i vårt eget välmående,mår vi bra orkar vi mer,vi orkar med andra på ett helt annat sätt än om vi är nedtryckta.Vi orkar hjälpa om vi får leva ut vårt eget inre och det blir som du skriver ringar på vattnet för mår en bra smittar det av sig på andra många gånger.

Nä ta för oss det ska vi för så länge det inte skadar andra finns ingen anledning till att vi på något vis ska må dåligt bara för andra säger tvärtemot.

Tack för underbart kloka tankar Hjärta


Anmäl
2014-04-23 09:59 #2 av: [Bettanbop]

Du är en son klok Sol Sol Du har så rätt Tummen uppHjärta

Man måste tänka på sig själv i första hand för att må bra för att sedan kunna hjälpa andra att också må bra KramasAnmäl
2014-04-23 12:59 #3 av: [Mellma]

Mycket bra skrivet! Glad

Ja tänk att det skulle behöva ta sin tid innan man fattade att man måste ta hand om sig själv först, innan man kan hjälpa andra. Jag har nog alltid levt tvärt om tidigare och därför har jag bränt ut mig själv, men nu har jag vänt på det och mår fasiken så mycket bättre inombords.

Ibland så tar det tid att fatta saker och ting. Men bättre sent än aldrig... Tummen upp

Anmäl
2014-04-23 17:45 #4 av: [Sol69]

Tack Kramas

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-04-25 20:49 #5 av: Älvan

Jättebra tråd! Tänkte skriva en själv idag; älska dig själv först. Före du umgås med andra! ;)

Såhär kan det bli annars;
1. Älskar inte sig själv=dåligt självförtroende och självkänsla i värsta fall självhat
2. Orsakar svart hål i bröstet. Negativa känslor
3. Söker kärlek i den yttre världen; i relationer, religion, missbruk, saker, status, makt
4. Kan inte ta emot kärlek den får pga känner sig inte värdig pga älskar inte sig själv
5. Projektion. Dvs börjar leta orsaker i yttre världen att hen inte känner sig älskad. Negativa känslor. Vems fel att jag mår dåligt; partnern, barnen, chefen, myndigheterna...? Eller jag har för dålig bil, för lite pengar osv. Jag är själv för tjock, fel frisyr, för gammal, för ung?
6. Partnern/andra relationer tar stryk pga anklagelser att det är dennes fel att personen inte känner sig älskad. Bantning, jobba mer och köpa mer....
7. Ytterligare känsla av misslyckande

Denna negativa spiral kan endast personen som själv inte älskar sig själv ändra på.

HUR?
Arbeta på att lära känna sig själv, lyssna inåt, återskapa kontakt med källan (överjag, Gud, inre röst eller vad personen vill kalla denna). Acceptera och omfamna hela sig själv inklusive skuggsidor, ta ansvar för sitt eget liv och ta sig ur offerrollen och sluta skylla på andra och omständigheter. Att ge sig själv villkorslös kärlek.

Anmäl
2014-04-26 09:36 #6 av: [Sol69]

Älvan mycket intressant och helt rätt tankar. Håller med dig helt och fullt.

Men tänker att det ibland kan vara svårt att börja tänka på dig själv först och främst. Dels så är man kanske en person som alltid sätter alla andra först- och du har kanske blivit uppfostrad till att du ska tänka på andra före dig själv och då är det ju en process att bryta gamla invanda mönster som inte är gjort på en dag. Men när du väl gör det så kan man känna sig enormt befriad. Glad


Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-04-26 09:38 #7 av: Twinflamewolf

Kloka underbara tankar Älvan och det där ligger det så enormt mycket iCool


Anmäl
2014-04-26 10:12 #8 av: NeferNefer

Tack, alla fina som har skrivit så kloka ord! Så sant, så sant. För att kunna ge måste vi först få, annars har vi inget att ge.

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2014-04-26 10:19 #9 av: Älvan

Sol69
Håller med dig om svårigheterna pga felaktig uppfostran ffa av duktiga flickor.

MEN att stirra på problem och orsaker att man inte älskar sigsjälv FÖRVÄRRAR problemen. Om du fokuserar på de oförätter du upplevt kommer du få mer av det du INTE önskar. (LoA)

Om du fokuserar på allt bra som hänt i ditt liv (skriv tacksamhetslista) och fokuserar på det du vill ha mer av ex lycka, acceptera dig själv, kärlek. Kommer du få mer av det.

Att förlåta sina förövare och de som gjort dig orätt är att släppa det spåret i ditt liv och inte be om att få mer av det negativa.

"Förlåt dem för de vet inte bättre"

Anmäl
2014-04-26 11:02 #10 av: [Sol69]

Älvan har en karl som är inne på Loa och delvis håller jag med.. Tror på positivt tänkande och att inte älta negativa tankar. Men allt om Loa håller jag inte med om.. Skrattar

Dels så tror jag att man måste bearbeta det som har varit för att förstå att man har ett negativt beteende, så att man kan förändra sitt beteende. Det går inte att bara sopa allt under mattan och lossas som om det inte existerar.. Utan ibland måste kan prata om det för att inse att det som är inlärt inte stämmer... För att inser att det du gör mot dig själv inte är rätt.

Men sen när du har fått insikten så ska man naturligtvis inte då och älta det som har varit för då skapar man ju negativa tankar och mönster och fastnar i det som är negativt. Utan då är det positiva tankar och uppskatta det som är positivt i livet som man har runt sig.. För en positiv person drar till sig mera positivt och en negativ person drar till sig negativt. Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-04-26 11:12 #11 av: Älvan

Sol69
Du sammanfattade LoA i din sista mening! ;)

Det som är så lätt med att allt för länge utreda och fundera på saker är att göra sig till ett offer för olika omständigheter. Att om man ex blivit mobbad börja identifiera sig som den personen som blir mobbad. Då tar man inte ansvar om man säger till sig själv; jag är olycklig pga jag blev mobbad som barn. Det är de som mobbade som bär ansvaret för min lycka/olycka.

Helt destruktiv tanke och fel. Oavsett vad kan man välja att känna sig älskad. Man kan välja att känna sig lycklig. Man kan välja att vara sin egen lyckas smed. Tro mig. Jag ägnade nästan 40 år i metoden analysera/grubbla osv. Det gav mig inget annat än olycka.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.