Andliga Frågor

Den inre styrkan

2014-03-09 10:06 #0 av: [Sol69]

Livet är inte enkelt utan det gäller att hitta sin inre styrka och komma ihåg att man inte har kommit till livet för att ha det lätt utan att vi har lärdomar och annat vi ska gå igenom....

Det skulle vara mycket enkelt om vi bara genom att tänka positivt eller visualisera kunde få allt vi önskade oss. Men kraften att förändra beror inte på vad man hoppas, tänker känner eller tror på. Det beror på vad man gör..

Det kan vara svårt att handla och livet kan vara svårt. Men det finns också en mening i det för det är det som livet kräver av oss som får oss att utvecklas. Vardagslivet är en form av andlig tyngdlyftning och du är här för att bygga upp din ande och din styrka..

Om ditt syfte är att göra livet enklare. Gift dig inte. skaffa inte barn, undvik ansvar, arbeta minimalt och lär dig att leva billigt. Ta inte ställning  och anmäl dig aldrig som frivillig, Ha inga ägodelar, för de kan gå sönder. lifta genom livet.  Lita till andras goda vilja, givmildhet eller tolerans. Om släkten och vänner tröttnar så finns det alltid staten till hjälp.

Bara de modigaste själarna kommer till den här jordiska skolan och bara de vakna själarna ägnar sig åt att hitta sig själv och sin inre styrka och kraft. De tar lärdom av livets alla erfarenheter.

Slut att leta efter enkla utvägar. Satsa i stället allt. Gör det du har föreställt dig att göra. Om du åker på bakslag. Älska dig själv i alla fall och håll dig på rätt kurs i ditt livet. 

Ibland är det så att man måste gå igenom bittra erfarenheter för att hitta sig själv och hitta sin styrka för att kunna uppskatta det som är menat att man ska ha i livet..

Men man växer i anden och själen för varje erfarenhet man klarar sig igenom och blir starkare även om man har svårt att se det när man är mitt uppe i något jobbigt och tufft som man kämpar sig igenom..

Men efteråt så känner man sig starkare och lättad över att man har klarat ut situationen. Så kämpa på och tänk på att efter regn så kommer solsken även om det ser mörkt ut ibland...

Inspirationen till denna artikel kommer från boken Själens trappa Skriven av Dan Milman.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-03-09 10:47 #1 av: agneta-43

Enormt bra och tänkvärt Tummen uppGlad

Mången gång har jag hamnat i det tunga och jobbiga, ibland har jag undrat hur jag ska orka, hur ska jag komma vidare, varför hamnar jag här mm mm. 

Efter jag slitit mig upp har jag känt mig stark och tänkt "Jag lyckades även denna gång, heja mig" Däremot såg jag kanske inte direkt efter att jag jag var stark, däremot berättade mina vänner om min styrka och jag väntade ett tag till jag kom helt i balans med mig själv. Då kunde jag känna att jag var stark att jag i och med alla motgångar faktiskt var stark och att jag fått många erfarenheter genom det jag gick igenom. 

Samma med skolgången genom Komvux och Campus, jag valde där att dela upp, ville inte såra mig själv OM jag skulle misslyckas så jag såg varje del, i Komvux var det varje kurs eller ämne jag lyckades med sedan på Campus var det varje del som vi fick våra poäng i och där kunde jag gå in och titta hur min lista växte det var en WOW-känsla och "jag kan jag är duktig" som jag växte i Glad

Som du säger Sol, vill vi lära oss något av livet måste vi vilja kämpa, våga satsa och möta både lycka och motgångar. Allt stärker oss om än på olika vis, men i slutet ser vi vår styrka hur vi växt från början till där vi står då vi granskar våra verk Glad

Tack för att du hittar så bra ämnen att dela med dig av och ger oss bra tankar KramasHjärta

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2014-03-09 10:51 #2 av: [Sol69]

Tack själv Agneta för att du delar med dig av dina tankar och din erfarenhet av livet.. Hjärta

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-03-09 21:41 #3 av: Tolv12

Kan bara hålla med Agneta, enormt bra är rätta orden Glad

Anmäl
2014-03-10 13:35 #4 av: --Rose--

Jag har också läst om detta med att detta med att gå ned
på jordelivet är något som många i den andliga världen inte
gör p g a de tunga energierna som råder här. Att det kräver
en oerhörd styrka för att bestämma sig för att gå ned.
Att då även gå in i en kropp som ex. svårt handikappad kräver
även det ännu mera. Men om man ex. hamnar i ett svårt miss-
bruk med allt runtomkring som det kan innebära, kan det då
vara meningen att så skulle ske eller har man då gett upp ????

Anmäl
2014-03-10 14:09 #5 av: [Sacred Wolf]

Tack för underbara kloka ord Sol SolHjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.