Andliga Frågor

Finns inget rätt eller fel

2014-02-10 11:53 #0 av: [Sol69]

Sitter och tänker på att det inte finns något rätt eller fel när det gäller den andliga tron utan att den är väldigt personlig och unik för varje individ...

Det är ju många saker som påverkar vår andliga tro. Både arv, miljö och egna erfarenheter i livet på verkar oss och får oss att reflektera över det djupare frågorna i livet och i universum. Sen personligen så tror jag även att tidigare liv och själens erfarenhet påverkar oss i det vi tror på och det som känns rätt för oss.

När det gäller mig själv och min tro på livet så färgas det mycket av mitt intresse för indianerna och jag tycker att mycket i deras syn på livet verkar rätt och riktigt och jag kan känna en själslig samhörighet med dem i mångt och mycket. Sen har jag ju även minnesfragment som jag har fått till mig från tidigare liv som pekar på att jag har levt som indian i tidigare liv och det gör ju att jag dras emot den indianska tron.

Men för att jag dras emot det indianska, så ser jag inte ned på en person om väljer att tex tro på gud och Jesus för för dem är det ju det som känns rätt och riktigt för dem att tro på. Det kommer ju av deras erfarenheter av livet och att det har hitta de delar i den tron som de känner stämmer överens med dem själva. 

Det gäller att vara ödmjuk emot andra fast man inte har samma tro och förstå att deras erfarenheter i livet har gjort att de känner att deras tro är rätt för dem. Vi har ju olika erfarenheter i livet och vi hittar alla olika sätt att ta oss vidare i livet trots de upplevelser vi har fått gå igen för att bli starka i oss själva. 

För även om jag tror på ödet och dess inverkan på mitt liv, så betyder det inte att andra behöver känna att det är rätt för dem. De kan ju tro att det är slumpen som har varit i farten.

Men allt utgår ju från våra olika erfarenheter av livet och tron är väldigt individuell och att det inte finns något som är rätt eller fel. Man kan inte tala om för en annan person hur denne ska känna och tänka i sin andliga tro, Utan tron är ju individuell och väldigt unik och grundas ju på egna erfarenheter och vilka tanker som känns rätt för en själv och inte på andra personers erfarenheter av livet och universum. 

Ibland kan det vara svårt att formulera sig på ett bra sett. Så att den andra individen man pratar med, inte känner att man ser ned på den andra personen. För att denne inte har samma trosuppfattning och tänker lika som en själv. 

När man tänker på att ens tankar och tro är väldigt individuellt och unika. Då gäller det ju att tänka sig för extra noga när man formulerar sig. Så att den andra individen inte känner att du försöker att tvinga på den ens egen tros uppfattning som inte alls stämmer överens med en egen tro.


Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2014-02-10 14:27 #1 av: Twinflamewolf

Nä det gör det sannerligen inte,kloka tankar du delar med dig av.Däremot finns det läror människan borde ta avstånd från men tro fel kan vi ju inte göra däremot lära ut sånt som inte alls gagnar den andliga biten som i sin tur gör att människor mår dåligt då är det inte längre sunt.

Tack Sol Sol


Anmäl
2014-02-10 20:53 #2 av: agneta-43

Kan bara hålla med er där Glad bra tankar och tack för bra läsning Tummen upp

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2014-02-12 19:12 #3 av: Tolv12

Bra skrivet! Och sådana lila blommor har jag sett idag, lite roligt för gick till jobbet i en lila tröja, och alldeles efter att ha sett blommorna titta fram, efter att snön töat bort, så stog det två gummor utanför ICA, båda i lila Glad

Har inte så mycket med artikeln att göra men trevligt med tidiga vårtecken Gapskrattar

Anmäl
2014-02-19 19:58 #5 av: Pagan

Kloka ord sol. Tack! Vårtecken är viktiga saker i alla sammanhang

Anmäl
2014-02-19 20:12 #6 av: [Sol69]

Tack Pagan Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl