Andliga Frågor

Låt inte det förflutna påverka nuet

2013-12-01 19:35 #0 av: [Sol69]

Sitter och tänker på hur mycket det förflutna kan påverka en persons vardag..

Att det kan blir ett riktigt stort hinder på vägen om man inte är stark nog att ta itu med det som påverkar en negativt. Om du har blivit mobbad som barn kan det ge men långt in i vuxen livet och du kan lida både av dåligt självförtroende som hindrar dig från att göra saker du vill i livet och du kan även sitta och grubbla på händelser ur det förflutna och inte komma ur den onda cirkeln. Frågor som det inte alltid finns några bra svar på.


Även om händelsen i sig inte kan bli positiv, så kan man många gånger vända en negativ händelse till att bli en positiv erfarenhet. Så som att du kan förstå och leva dig in i vad en annan person tanker om den är utsatt för samma sak som dig och du har erfarenhet och vet vad som är det bästa sätter att de stöd åt denne person. Sen har man ju faktiskt kommit ut på andra sidan av det negativa och det i sig visar ju att man är en stark person och bara det är ju en bedrift i sig.


Men man måste också vara stark nog att kunna bearbeta det som man har upplevt och försöka se vad för lärdomar av den händelsen och sen kunna fokusera på att gå vidare i livet och göra det till en erfarenhet som man på ena eller andra sätter har nytta av i sitt liv. Fast ska villigt erkänna att allt är inte lätt att förstå.


Jag tror inte att det är rätt att bara försöka att soppa allt under mattan och lossas som om det inte har hänt. För då tror jag att det påverkar dig undermedvetet. Sen tror jag det är viktigt att bearbeta för att det inte ska påverka ditt liv som du lever idag.. Då kan det ju vara så att det hindrar dig ifrån att leva ditt liv och att du går omkring och har ångest för att det ska inträffa något igen, Sen kan du ju också bli väldigt bitter och gå omkring och vara misstänksam emot allt och alla..


Det kan ju faktiskt vara så att du då mister en ypperlig chans i livet som du hade tagit om du faktiskt hade vågat bearbeta allt det negativa som du har varit med om i livet.. Så man kanske måste våga ta tag i det som känns jobbigt och försöka att bearbeta det så man kan gå vidare i livet och se på det med nya ögon.


Men ibland kan det vara svåra hinder att ta sig över för egen hand och då är det bra att prata med någon som är objektiv och som inte är påverkad av situationen och som kan ge dig en annan syn på det som har inträffat. Så att du kan se på det med någon annan ögon, för det är lätt att bli blind och bara se det ur sin egen synvinkel och inte ur ett bredare perspektiv.


Ibland måste kan kunna gå ur sitt eget liv och de på det med andra ögon för att komma vidare i livet och hitta balansen och harmonin.. Så ett bollplank kan vara guld värd. För när man sitter mitt i eländet kan det vara svårt att se sitt eget värde och vad man ska göra för att komma vidare på sin väg i livet.


Jag tror att man måste börja med att tänka på vad är jag värd och vad vill jag ha ut av livet och sen försöka att arbeta bort det negativa som hindrar en på livets väg för att komma till den punkten då man inte länge påverkas av sitt förflutna.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-12-01 20:19 #1 av: Loris M

Bra och tänkvärt skrivet! Blomma

Det förflutna kan påverka oss väldigt mycket och vissa händelser kan påverka oss hela livet. Samtidigt tänker jag att det påverkar oss bara så mycket som vi låter det påverka oss. Om vi låter det förflutna ta makten över oss och vårt liv, eller om det är vi som tar makten över det förflutna. Lättare sagt än gjort förstås, men det går.

Tycker om det du skriver: Även om händelsen i sig inte kan bli positiv, så kan man många gånger vända en negativ händelse till att bli en positiv erfarenhet.

Så sant! En liten mening som säger mycket. För att kunna göra detta krävs dock styrka. Stor inre styrka, självförtroende och tillit till sin egen förmåga att övervinna svårigheter.

Jag tror som du, det är inte bra att sopa saker under mattan heller för förr eller senare kommer de upp till ytan i alla fall. Men jag tror att det är viktigt att inte stanna för länge i detta. Konstatera problemet, reflektera över det, få hjälp om det är nödvändigt, men sen ska man kunna släppa det och gå vidare. Det är också viktigt att inse att det som hände, det hände. Det kan man inte göra ogjort eller ändra. Därför finns det ingen anledning att grubbla över det heller. Det enda man kan styra och ändra är sin egen inställning till det som hände. Det här är en underbar insikt som jag kommit fram till för ett antal år sedan och som hjälper mig många gånger ur svåra situationer. Att leva här och nu med sikte på framtiden, det är faktiskt vad jag oftast sysslar med. Glad


 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2013-12-01 20:31 #2 av: [Sol69]

Tack Mesa Glad

Mycket kloka ord du skriver också Tummen upp

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-12-02 10:29 #3 av: gryningen

Så sant skrivet Sol.Blomma

Har man blivit utsatt för mobbing så sitter det i. nej det går inte att sopa det under mattan,för dammet kommer fram för eller senare.
Som man får bearbeta och försonas med sig själv i sin egen takt.och säga till sig själv:" jag duger som jag är".

Inte för att man går och tänker på det dagligen.
Men det finns med i sina tankar undermedvetet.
Däremot har man fått en helt annan livssyn och en djupare förståelse på hur skört livet kan vara.
Vi är alla olika och unika,låt oss ta till vara på det.Hjärta


Anmäl
2013-12-02 14:12 #4 av: Twinflamewolf

Tack kloka Sol och ni andra också med era kloka tankar,läsvärt och viktigt att kunna fundera på Blomma


Anmäl
2013-12-12 20:05 #5 av: [Mellma]

Mycket klokt och läsvärt skrivet här .

Anmäl
2013-12-12 20:07 #6 av: [Sol69]

Tack Mellma Glad

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl