Andliga Frågor

Mina tankar om andlighet

2013-11-12 23:45 #0 av: [Sol69]

Vad är andlighet för mig..

 Många vill kalla sig medium eller shamaner. Men jag känner inte att jag kan kalla mig varken det ena eller det andra, Utan jag är helt enkelt andlig och jag ingår inte en en specifik grupp. Utan jag är öppen för allt vad det andliga heter och låser mig inte i mina tankebanor på att en tro och en inriktning är den rätta.


Jag älskar det indianska folket och det finns oerhört mycket som jag tycker stämmer med mina tankar och funderingar. Men det finns även mycket inom den spiritualistiska tron dom jag tycker mycket om och som känns helt rätt för mig.. Om jag börjar att läsa mera om den hinduistiska tron finns det säkert en del som är intressant och som passar mig också. Så för min del så känns det som om jag är ämnad att plocka de bästa bitarna av alla de olika kakorna och tro på det som stämmer överens med mig och min tro på livet och andarna,


Varför ska jag låsa in mig i mina tankar och bara ta en bit av kakan när jag har möjlighet att ta del av det bästa av allt som det andliga tron har ett erbjuda. Som sagt Indianerna har en väldigt stor plats i mitt hjärta och jag är ödmjuk emot det folket och lyssnar gärna på deras visdom och tar till mig av deras kultur och andliga tro. Brukar lyssna på naturen och dess egenskaper och känna av dess energier och få tecken och inspiration genom dem. I den indianska tron får du ju in mycket som jag brinner för,


Men det finns även en liten häxa i mig som vill göra sig påmind ibland och det visar sig nog mest i mina val av tarotlekar. Att jag in mina försök att läsa mig tarot konsten har känt mig väldigt dragen till dessa lekar..


Jag hade äran att gå på en kurs hos ett spiritualistiskt medium. Som jag beundrar mycket och som jag respekterar för att hon är en mycket ödmjuk person. Hon var ärlig och rak och och du kände dig inte alls mindre värd för att du inte var så utvecklad medialt som en del andra var. Utan hon kunde verkligen får en att känna att man faktiskt kunde även om man inte hade en självsäkerheten som en del andra har och hon har lärt mig en hel del om det andlig och fått mig att förstå att vi alla är unika i vår andliga utveckling.


Vi är ju alla på olika plan andligt och vi tror på lite olika inriktningar andligt,.Men det betyder inte att den andra personen är mera värd en dig eller att den andres åsikter är sämre än andra. Vi har alla rätt att tro på de bitar som vi själva känner är rätt för oss.. och vi ska ändå vara ödmjuka emot andra även om det inte delar våran tro till punkt och pricka.

Ta bara den biten med att jag tror på att vi lever flera liv och att vi kommer hit till detta liv för att vi har en lärdom i detta livet. Och att vi lever flera liv av olika anledningar. Jag tror på det för att jag har fått till mig att jag har levt med en del personer som jag har i min omgivning i tidigare liv och en del av oss har en annan förklaring på det och tror inte alls på samma sak som mig..Men varför skulle vi inte respektera andra och deras tro och låta dem ha sin egen variant av det andliga och dess tro. Det gör ju bara att de känner sig mera hemma och att det känns rätt för dem och att de trivs och finner inre harmoni och balans i sin andliga tro på livet och universum.

När jag ändå är i skrivar tagen och har inspiration vill jag passa på att tacka alla underbara personer här på ifokus som ger en nya insikter och lärdomar varje dag.. Vi ska veta att ni är en riktigt underbar gåva från Wakantanka till oss alla.. Som jag uppskattar väldigt mycket.

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-11-13 18:01 #1 av: Twinflamewolf

Tack för en jättefin artikel kära Sol BlommaHjärtaBlomma


Anmäl
2013-11-13 19:37 #2 av: agneta-43

Verkligen Hjärta

Tack för underbar läsning och välformulerade ord StjärnorBlommaHjärtaBlommaStjärnor

Medarbetare på Druid & Shaman 

Anmäl
2013-11-13 19:46 #3 av: [Zeffe]

Som helt ny i denna grupp måste jag säga att det var en väldigt bra artikel. 

Hoppas jag är välkommen att skriva lite om andlighet mm trots att jag inte är så haj på shamanism och druider, men jag försöker ha ett öppet sinne och tycker det är så trevligt att prata om existentiella frågor. Av en slump (finns den??) så hamnade jag i en gemenskap med spiritualister och på den vägen är det. Det är nu 35 år sedan jag började mer aktivt på den mediala banan och på dessa år har det hänt så otroligt mycket. Allt har inte blivit till det bättre i mina ögon sett och i många fall är jag lite konfunderad över vad som håller på att hända. Det känns ibland som att det skapas konflikter på många håll och kanter istället för att sprida ljuset. Jag är relativt ny på iFokus, men har häpnat lite över ordväxlingen i olika grupper. Men jag känner att jag ville landa lite i denna grupp, då den känns gemytlig och det finns många trevliga trådar. Jag vill dessutom lära mig och få en större inblick i shamanism än vad jag har idag. 

Vad tiden lider kan jag gärna dela med mig av mina erfarenheter från förhistorisk tid, dvs tiden före Internet om någon är intresserad. Skrattar

/Ulf 

Anmäl
2013-11-13 23:02 #4 av: [Sol69]

Tack för era fina ord..

Kära Ulf du vet att jag kommer att tjata mig blå tills jag får dig att berätta om den gamla tiden.. SkrattarFör det lilla jag har hört av dig redan är oerhört intressant och ger mer smak LiparSå skriv så tangentbordet glöder Gapskrattar

Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.