Medicinhjulet

Medicinhjulet

2013-11-01 23:54 #0 av: [Sol69]

MedicinHjulet är en helig symbol som användes av Prärieindianerna och andra som en representation av universum . Beskrivningen kommer från Lakota folket.

Hjulet består av en cirkel. En horisontell och vertikal linje dragen genom centrum av cirkeln. Ibland ett öga fjädrar fastsatta där de två linjerna korsar varandra i mitten .

Cirkeln representerar de heliga yttre gränserna för jordens , Bemnäms som Sun Dance Circle. Det symboliserar fortsatt mönster av liv och död . De horisontella och vertikala linjer som representerar solen och mannens heliga stigar , där två linjer korsar anger mitten av jorden där man står i bön . Örnfjäder är ett tecken på Wankan Tankas makt över allting .

De riktningar , som de kallas i medicin hjulet , förknippas ofta med en helig färg och varje riktning har en budbärare . Energin i öst är nära förknippad med solen. Det är där solen går upp för att bringa ljus och upplysning för alla levande varelser . Solens bana är från öst till väst . Det uppfattas som en medurs , och alla goda ting måste följa detta mönster . Morning Star , som är stjärnan i visdom och nya början , kommer från öster . Den heliga färg i öst är gult , och budbäraren den bruna örnen .

Den heliga energi i södra förknippas med livet efter detta , och ser män när de går emot denna inspirerande plats . Livet börjar i söder , och näringsämnen av alla slag kommer hit . Värme , glädje och generositet i samband med energi i söder . Den heliga färg i söder är oftast röd och budbäraren är örnen.

Energin i väster är där solen går ner och dagen slutar . Detta är den riktning som är associerad med kraften från regn och det vatten som används för att rengöra . Glädje och tillväxt följer alltid regnet , och frigör okunnighet . Västvärlden är hem till den mäktiga åskguden , flyga i mitten av åska i form av en stor fågel . Hans vingar skapar blixtar och dunder. Denna varelse kan ondskan och garanterar respekt . Den heliga färg i väst är ofta svart , och budbäraren är den svarta örnen .

Vinter hem ligger i norr . Dess energi främjar god hälsa och tillväxt . De som inte uppför sig väl , titta norrut för vägledning och visdom som behövs för att gå på rätt sätt igen . Det är en utmanande energi och främjar uthållighet . Dess färg är oftast vit , och dess budbärare är den amerikanska örnen .Sajtvärd på Druid & Shaman och på Astrologi i fokus

Anmäl
2013-11-02 01:08 #1 av: Tarotstollan

Mycket intressant som vanligt. Glad
Finns det inget djur för söder? Den meningen slutar lite konstigt.Funderar

Får associationer till Tarot Hjulet, av naturliga själ! Måste kolla korten lite närmre!

Anmäl
2013-11-02 18:05 #2 av: Skogshumblan

Det finns djur i söder.

Den här länken är till en sajt jag själv gillar mycket. http://www.goddessflight.com/animalspirits/#.UnUwqjwV-Mk

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Anmäl
2013-11-02 19:14 #3 av: Tarotstollan

Tack för länken Humblan, denna hade jag inte sett innan. Får lägga in den på favoriter tror jag.

Jag bara undrade för att meningen slutade som jag skrev konstigt och att Sol hade skrivit djur på de andra väderstrecken.

Anmäl
2013-11-02 19:21 #4 av: Skogshumblan

Ja den sidan är som sagt en favorit här. Man får många tips på läggningar med kort.

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Anmäl
2013-11-03 16:30 #5 av: gryningen

Intressant att få läsa om medicinhjulet verkligen.Ler
 

Anmäl
2013-11-03 18:23 #6 av: Twinflamewolf

Medicinhjulet har så många aspekter och användningsområden och det är en kunskap som aldrig någonsin kan ta slut eller dö ut.

Underbart fin artikel Sol69 den tackar vi ödmjukast för Blomma


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.